Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ

Στους δρόμους βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τα ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , αλλά και όλων των δήμων, προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, από το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την περιοχή. Ωστόσο, παρά τη σφοδρή χιονόπτωση, δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα του Νομού Κοζάνης, στο οποίο ωστόσο απαιτείται η χρήση χιονολάστιχων ή έστω αλυσίδων σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου. Η Εγνατία οδός παραμένει καθαρή , ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους οδικούς άξονες προς Λάρισα, Φλώρινα και Ιωάννινα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο  Ηλίας Κάτανας, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας: “Από τα ξημερώματα της Δευτέρας επισκέφθηκε την περιοχή ένα κύμα κακοκαιρίας που θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη και Παρασκευή. Σε περιφερειακό επίπεδο μέχρι τη στιγμή που μιλάμε (10.30 πρωί Δευτέρας), είμαστε σε καλό επίπεδο. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα από το χιόνι.

Σημεία που οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σε ορεινούς όμορους νομούς, όπως στο Σαραντάπορο, αλλά και το εθνικό δίκτυο προς Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά . “Εκεί δίνεται η προσοχή των υπηρεσιών, μιας και ο ορεινός όγκος δέχεται περισσότερο χιόνι από τις πόλεις. Όλα τα μηχανήματα των τεχνικών υπηρεσιών βρίσκονται από πολύ νωρίς στους δρόμους, εκχιονιστικά και αλατιέρες, κρατώντας ανοιχτούς τους δρόμους της περιοχής”, σημείωσε ο κ. Κάτανας.

Ο ίδιος συνέστησε προσοχή στις μετακινήσεις, μιας και υπάρχουν προβλήματα από τον παγετό. “Οι αρμόδιοι συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν οδηγούν, ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ψυχραιμία, είμαστε ένας τόπος χειμερινός προορισμός. Θέλουμε το χιόνι. Αλλά ως θεσμικοί παράγοντες πρέπει να κρατάμε τους δρόμους ανοιχτούς για να μας επισκέπτονται οι τουρίστες”, είπε κλείνοντας.

 

 

 

 
Β.Σ.

 

δείτε επίσης:

Ώρα: 12.10΄: Η κατάσταση στο οδόστρωμα της Δυτικής Μακεδονίας – Που χρειάζονται αλυσίδες