Οι Απόκριες είναι ένα από τα αγαπημένα μας έθιμα και κάθε χρόνο, από όταν ήμασταν ακόμη μικρά, μας κάνει να ανυπομονούμε. Είναι η ιδανική ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από την πραγματικότητα από το άγχος της καθημερινότητας και να μεταμορφωθούμε έστω και για μερικές ώρες, σε κάτι εντελώς διαφορετικό και εξωπραγματικό! Αυτό που απολαμβάνουμε όμως περισσότερο, είναι η προετοιμασία που χρειάζεται μέχρι να αποφασίσουμε και να υλοποιήσουμε τη στολή που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε στα αποκριάτικα πάρτι που είμαστε καλεσμένες.

Δεν είναι μια εύκολη επιλογή, αφού κάθε χρόνο πρέπει να εμπνέεσαι κάτι διαφορετικό, που θα είναι και οικονομικό, ώστε να μην χαλάσεις και μια περιουσία. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Μερικές φορές είσαι αναγκασμένος κατά τη διάρκεια των Αποκριών να αλλάξεις και πάνω από δύο στολές, προκειμένου να μην φοράς τα ίδια σε κάθε πάρτυ που πηγαίνεις.

Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής: τι να ντυθείς τις απόκριες; Όλα ξεκινούν από το χρώμα. Τι χρώμα σου ταιριάζει με βάση το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου; Και δεν εννοώ ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα, ούτε τι σου πηγαίνει περισσότερο εξωτερικά απ’ όλα τα χρώματα, αλλά από αυτά των Αποκριών. Οι απόκριες είναι γνωστές για τα έντονα χρώματα, τις κορδέλες τα κομφετί και έτσι ξεκινώντας από το χρώμα, θα βρεις και στη συνέχεια πιο εύκολα τη στολή που σου ταιριάζει κι ίσως έτσι να αποκτήσεις και περισσότερες ιδέες.

Η περίοδος της αποκριάς όμως, έχει οφέλη και στην παιδική ψυχολογία. Πυροσβέστες, νεράιδες, πριγκίπισσες ή κλόουν, το κάθε παιδάκι έχει διαμορφώσει στο μυαλό του με ταχύτητες ρεκόρ ποια είναι η κατάλληλη στολή για εκείνο. Το πιθανότερο είναι πως το µικρό σας έχει ήδη πολλές καλές ιδέες για το τι θα ήθελε να ντυθεί φέτος τις Απόκριες – και σίγουρα δεν έχει διστάσει να µοιραστεί καµία από αυτές. Είτε η στολή αναπαριστά κάποιο επάγγελµα είτε τον αγαπηµένο του σούπερ ήρωα κινουµένων σχεδίων, έχετε πολύ καλούς λόγους να ενθαρρύνετε την αγάπη του για τις µεταµφιέσεις. Αυτές οι λίγες ώρες που θα περάσει «στα παπούτσια» κάποιου άλλου, µπορούν να παίξουν πολύ σηµαντικό ρόλο στη νοητική και συναισθηµατική του ανάπτυξη.

Μερικές ασυνήθιστες επιλογές για αποκριάτικες στολές για αγόρια προκειμένου οι μικροί σας ήρωες να κάνουν τη διαφορά:

Άρχοντας της φωτιάς, Βασιλιάς των Ιπποτών, Fortnite Back Night, Μarshmello, Superman Deluxe, Άρχοντας του σκότους και πολλές άλλες

Μερικές ασυνήθιστες επιλογές για αποκριάτικες στολές για κορίτσια προκειμένου οι μικρές σας πριγκίπισσες να κάνουν τη διαφορά:
Θεά Άρτεμις, Pixie Dust Fairy, Mary Poppings, Olympus Goddess, Βασίλισσα της Αιγύπτου, Dancing Queen Βασίλισσα της καρδιάς και πολλές άλλες