41 ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ 3 ΚΟΠΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

– Κινδύνευσε 30χρονος στη Γαλάτεια

Προβλήματα με πλημμύρες και όχι μόνο, αντιμετώπισε η περιοχή της Εορδαίας το βράδυ του Σαββάτου, ως αποτέλεσμα του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε στην περιοχή, ως απόρροια της καταρρακτώδους βροχής. Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις τόσο στον Πτολεμαΐδα, όσο και ευρύτερα, για άντληση υδάτων, ενώ μάλιστα από την δυνατό αέρα έπεσαν και δέντρα. Μάλιστα στη Γαλάτεια Εορδαίας άνδρας 30 χρόνων κινδύνεψε από τα ορμητικά νερά μέσα στο δρόμο στο χωριό, με αποτέλεσμα να τον απεγκλωβίσουν συγχωριανοί του με τη βοήθεια τρακτέρ.

Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 45 κλήσεις, εκ των οποίων  οι περισσότερες ήταν για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, κυρίως, ενώ πλημμύρισαν και δρόμοι. Μάλιστα έπεσαν και δέντρα, από τον δυνατό αέρα που επικρατούσε. Από την κακοκαιρία δεν έλειψαν και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τις ώρες της κακοκαιρίας, στην Πτολεμαΐδα.

Όπως εκτίμησε η πυροσβεστική υπηρεσία Πτολεμαΐδας,. ο όγκος νερού ήταν τεράστιος, για αυτό και προέκυψαν τα προβλήματα. Να σημειωθεί πως επιχείρησαν 6 οχήματα και 16 άνδρες από Πτολεμαΐδα, ενώ ζήτησε ενίσχυση από την Κοζάνη, με 6 αντλίες και5 ‘άνδρες. Ισχυρή βροχή έπεσε σε όλο το νομό αλλά μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκαν αλλού προβλήματα.

Β.Σ.

 

το video που ακολουθεί με εικόνες από την κακοκαιρία, είναι από το eordaia.org