Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην Καλαμιά η παρουσίαση του βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη.
Στο κοινοτικό κατάστημα της Καλαμιάς εκτός της τοπικής ΑΕΚ βρέθηκαν και οι υπόλοιπες ΑΕΚ του Νομού Κοζάνης , ΑΕ Κοζάνης, ΑΕ Κρανιδίων και άνθρωποι της ανενεργής σήμερα ΑΕ Κομάνου καθώς και πολλοί φίλαθλοι και παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Την πολύ ζεστή εκδήλωση τίμησε και η ΕΠΣ Κοζάνης με τον αναπληρωτή πρόεδρο κύριο Αποστόλου Γιάννη και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης κύριος Σάββας Χρήστος οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση και την αξιόλογη προσπάθεια του συγγραφέα.

Την εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε το βιβλίο ο αθλητικογράφος Γιώργος Κατσίκας. Αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το ποιος είναι ο Νίκος Αγγελίδης το λόγο πήρε ένας από τους πρωτεργάτες της αθλητικής ανάστασης του χωριού ο Παναγιώτης Τσαλίδης ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλο το χωριό για τη βοήθεια που πρόσφερε και προσφέρει απλόχερα στην ομάδα αλλά και τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Αγγελίδης ο οποίος παρουσίασε σε οθόνη σπάνιο υλικό από τις ομάδες όλου του κόσμου που λέγονται ΑΕΚ, 361 στον αριθμό, αναλύοντας τις συνθήκες που τον οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου.

Στην παρουσίαση δόθηκε έμφαση στα σωματεία της περιοχής με το όνομα ΑΕΚ!

Ο πρόεδρος της ΑΕ Κοζάνης κύριος Γιώργος Μαλιόγκας ο προπονητής της ΑΕ Κρανιδίων κύριος Θωμάς Παρασκευάς, στέλεχος της ανενεργής σήμερα ΑΕ Κομάνου κύριος Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας της ΑΕ Καλαμιάς κύριος Χρήστος Μπακαλίδης μίλησαν για τη δική τους ΑΕΚ.

Μετά τη εκδήλωση ακολούθησε γεύμα στο καφενείο του Παναγιώτη Τσαλίδη.

Μια ποντιακή λύρα περίμενε εκεί τον Νίκο Αγγελίδη .

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συγγραφέας του βιβλίου έδειξε κάτω από τους ήχους της λύρας και τις χορευτικές του ικανότητες.

Η φιλοξενία των ανθρώπων της Καλαμιάς πήρε άριστα για ακόμα μια φορά.

Η ικανοποίηση των ανθρώπων της γι’ αυτά που ολοένα καταφέρνουν για το χωριό τους ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους.

Το χαμόγελο τους υπόσχεση πώς θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα

Το ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ δίνουν ζωή στην Καλαμιά!!!

Πηγή: matiesstasport.blogspot.gr