ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη της ΕΛΜΕ Κοζάνης. Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικών  κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ, με αίτημα την απόσυρση της εγκυκλίου σχετικά με τις ηλεκτρονικές εγγραφές/επανεγγραφές στα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κοζάνης  δεν αποδέχεται αυτή την πολιτική και  απαιτεί την άμεση απόσυρση της επίμαχης εγκυκλίου, την εφαρμογή του προηγούμενου τρόπου εγγραφής για όλους τους μαθητές, σ αυτό το στάδιο, την παροχή δυνατότητας εγγραφής – και επομένως επαναπροσδιορισμού τμημάτων και τομέων – σε όσους μαθητές αποκτήσουν το δικαίωμα μετά τις 30 Ιουνίου, να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν για να επιλέξουν το σχολείο τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους. Επίσης, ζητούν, τα τμήματα οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά και να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων, κατευθύνσεων και Ο.Π. Τέλος ζητούν ανώτερο αριθμό 20 μαθητές στα τμήματα – 15 στις κατευθύνσεις – 10 στα εργαστήρια.

Τα μέλη της ΕΛΜΕ Κοζάνης είχαν συνάντηση για το θέμα με τον περιφερειακό διευθυντή Κοζάνης Βασίλη Κωνσταντόπουλο, στον οποίο και εξέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα, επιδίδοντάς του και σχετικό ψήφισμα . Το προεδρείο της ΕΛΜΕ μίλησε για καλή θέληση των εκπαιδευτικών στα σχολεία για το θέμα των εγγραφών, αλλά όπως καταγγέλλουν με τον τρόπο αυτό δεν μπορούν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στα σχολεία, μιλώντας ιδιαίτερα για τις εικονικές και πλασματικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ που δεν γίνονται, αντίθετα με ό,τι λέγεται.

 

Β.Σ.