Η ανησυχία είναι έντονη όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων να εντατικοποιούνται και στο τραπέζι να βρίσκονται σε περίπτωση που υπάρξει έξαρση του ιού νέα μέτρα, όπως για παράδειγμα η καθολική χρήση μάσκας

Τα σενάρια για κλιμάκωση των μέτρων κατά του κοροναϊού επιβεβαίωσε η χθεσινή ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωτική από σήμερα η χρήση προστατευτικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους πελάτες.

Φυσικά, και δεν πρόκειται για αιφνιδιαστική εξέλιξη, αφού από τις αρχές της εβδομάδας οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν τη μετατροπή της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους από προαιρετική σε υποχρεωτική. Φαίνεται πως οι πιέσεις τους είχαν απήχηση στην κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο.

Η ανησυχία είναι έντονη όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων να εντατικοποιούνται και στο τραπέζι να βρίσκονται σε περίπτωση που υπάρξει έξαρση του ιού νέα μέτρα, όπως για παράδειγμα η καθολική χρήση μάσκας.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για γενικευμένη χρήση μάσκας»

Προς το παρόν ωστόσο το τελευταίο σενάριο φαίνεται πως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε πως «δεν υπάρχει στο τραπέζι αυτή τη στιγμή άλλο μέτρο» αποκλείοντας σε αυτό το στάδιο την καθολική χρήση μάσκας.

«Αυτό που υπάρχει είναι οι έλεγχοι οι οποίοι πλέον είναι συντονισμένοι. Με την κατεύθυνση που δίνει η Πολιτική Προστασία θα εντατικοποιηθούν και θα ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα δύο φορές την εβδομάδα» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «πρέπει όλοι να αισθανθούμε την ατομική ευθύνη και να τηρήσουμε τους κανόνες. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας καθ’ ότι είμαστε ακόμη εν μέσω κρίσης του κοροναϊού».

Πηγή : in.gr