Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο τιμά η Κοζάνη και η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό το απόγευμα της Δευτέρας όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από άλλους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς επίσης και ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Μετά τον Εσπερινό τελέσθηκε σύντομη Ι. Αγρυπνία μετά των χαιρετισμών του εορταζόμενου Αγίου.

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 7.00 π.μ., θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό θείο Λόγο. Στη συνέχεια (10.30 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό «4Ε» και από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ai-nikos-2 ai-nikos-23 ai-nikos-22 ai-nikos-21 ai-nikos-20 ai-nikos-19 ai-nikos-18 ai-nikos-17 ai-nikos-16 ai-nikos-15 ai-nikos-14 ai-nikos-13 ai-nikos-12 ai-nikos-11 ai-nikos-10 ai-nikos-9 ai-nikos-8 ai-nikos-7 ai-nikos-6 ai-nikos-5 ai-nikos-4 ai-nikos-3