ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Γραμματείας της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι Αγρότες – Κτηνοτρόφοι

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων σε καλεί να συμμετέχεις στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών σωματείων ώστε να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και τώρα.

Λύσεις για να υπερασπιστούμε την ζωή μας στην έξαρση της φονικής πανδημίας. Λύσεις για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε την δραστηριότητα μας.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις απαιτώντας:
 Να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.Να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.

 Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες.

 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσους πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, στους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα δίνονται σε πληττόμενους συναδέλφους πχ (κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς, παραγωγούς λαϊκών αγορών κλπ). Όταν την ίδια ώρα «μπουκώνονται» με δισεκατομμύρια ευρώ βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

 Να δοθούν άμεσα και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής ζημιάς, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους. Ανησυχούμε, ότι με πρόσχημα τις πλημμύρες ο ΕΛΓΑ καθυστερεί να αποστείλει τα πορίσματα των εκτιμήσεων άρα και να δώσει έγκαιρα και άμεσα τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

 Για τους συναδέλφους πλημμυροπαθείς, να δοθεί εδώ και τώρα σε όλους τους δικαιούχους η προκαταβολή σε όσους δεν την έχουν πάρει για αδιευκρίνιστες αιτίες και λόγους παρά τις επίμονες διαμαρτυρίες μας. Να εξοφληθεί άμεσα το σύνολο των αποζημιώσεων.

 Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.

 Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.

 Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.

 Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους.

 Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.

 Να δοθεί στις αγρότισσες μητέρες ειδικό επίδομα φροντίδας ανήλικων τέκνων (ως 14 ετών) για όσο διαρκεί το lockdown.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα, που είναι εστίες μετάδοσης. ¬

¬ Που στριμώχνονται καθημερινά ασφυκτικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που βιώνουν την απειλή της ανεργίας, που είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα τους. ¬

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου.

Τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. ¬

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν νέα μέτρα καταστολής, καθώς και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης.

Αντιμετωπίζουν διαχρονικά με αυταρχισμό και καταστολή τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας και τώρα βρήκαν ως πρόσχημα την πανδημία.

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα είναι αυτό που τηρεί αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, παντού!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας, να οργανώσει την λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Παίρνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας συνεχίζουμε την παρέμβασή μας σε κάθε νομό, σε κάθε χωριό, μέσα από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους την ανάδειξη και διεκδίκηση κάθε προβλήματος που απασχολεί εμάς και την κοινωνία.

Ξέρουμε πως μόνο με την οργάνωση και τους αγώνες μας είχαμε αποτελέσματα, αποσπάσαμε λύσεις, ικανοποιήθηκαν αιτήματα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ