“ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ”

– “Το μήνυμα της περασμένης Κυριακής κρύβεται στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου” 

Μια ανάσα πριν τον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη επικεφαλής στον κεντροαριστερό φορέα που δημιουργείται στη χώρα, μετά τη σύμπραξη δυνάμεων από πολλά κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς, ο πρώην υπουργός και γραμματέας Πάρις Κουκουλόπουλος δίνει το δικό του μήνυμα , προκρίνοντας την ανάγκη για μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία, κάτι που είναι το μήνυμα της κάλπης της προηγούμενης Κυριακής. “Πρέπει να σηκωθεί όρθια η παράταξη για να σηκωθεί όρθια η χώρα”, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην ΠΕ Κοζάνης, λέγοντας πως αυτό σημαίνει μια ολοκληρωτική διάψευση των ελπίδων του κόσμου από τον Πρωθυπουργό, που “στύβει σα στυμμένη λεμονόκουπα” τους δυτικομακεδόνες με την πώληση της ΔΕΗ.

“Την προηγούμενη Κυριακή πάνω από 210.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις εκλογές για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς, με το κεντρικό μήνυμα που προκύπτει από αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τον ίδιο, να βρίσκεται στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. “Η συμμετοχή είναι οξυγόνο στη δημοκρατία. Για εμάς, για το ΠΑΣΟΚ, γιατί ουσιαστικά για το νέο ΠΑΣΟΚ μιλάμε, του νέου φορέα που θα ενσαρκώσει τις ελπίδες , τις προσδοκίες του ελληνικού λαού όπως κατάφερε να το κάνει επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ , η λαϊκή συμμετοχή ήταν μεγάλη επιτυχία. Ήταν το καινοτόμο που κατάφερε να φέρει ο Ανδρέας Παπανδρέου , ήταν το πρώτο κόμμα που είχε τη σφραγίδα της λαϊκής συμμετοχής και της αυτο-οργάνωσης  και θεωρώ βαρυσήμαντο το γεγονός ότι ο νέος φορέας ξεκινάει με κυρίαρχο τη συμμετοχή. Στις ημέρες μας μάλιστα, που η συμμετοχή έχει μια έμπρακτη απάντηση και αντίσταση στα δημόσια πράγματα , στην τηλεδημοκρατία και το διαδίκτυο, που τα ανώνυμα σχόλια κυριαρχούν”, είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών στον πρώτο γύρο των εκλογών.

“Πρέπει να υπάρχουν ρόλοι για όλους στον νέο πολιτικό φορέα”

“Το μήνυμα μας υπερβαίνει όλους και είναι το κεντρικό μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής και είναι το ζητούμενο, να κρατηθεί ψηλά η συμμετοχή και να μη χάσει μέσα σε μια εβδομάδα ότι κέρδισε με πολύ κόπο”, ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος, κάνοντας αναφορά στην πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά που πέρασε από πολλά κύματα, ενισχύθηκε με όρους κοινωνίας από τον Γιώργο Καμίνη και πολιτικά με τη συμμετοχή του Σταύρου Θεοδωράκη. Μάλιστα είπε πως στον νέο πολιτικό φορέα πρέπει να υπάρχουν ρόλοι για όλους και ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράταξη που θα προκύψει. Αυτό είναι ένα δεύτερο μήνυμα, πρέπει να σεβαστούμε την κρίση των πολιτών.

“Δεν υπάρχει προηγούμενο κοινοβουλευτικά  να διεκδικούν κοινή κάθοδο δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΕΔΕΜ και το Ποτάμι , αθροίζοντας 13.8%, ξεκινώντας από μια δυνατή αφετηρία.  Είναι πρωτοφανές μια ενδοπαραταξιακή διαδικασία να τίθεται στην Ανεξάρτητη Αρχή, κάτι που αποτελεί καινοτομία για τα πολιτικά δρώμενα, ενώ το ό,τι δόθηκε η δυνατότητα στους απόδημους στέλνει ένα μήνυμα, πως η πατρίδα πρέπει να κάνει γέφυρα, ιδιαίτερα με τους 400.000 νέους ανθρώπους που η κρίση τους έστειλε μακριά”, είπε επίσης.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση πως “πρέπει να σηκωθεί όρθια η παράταξη για να σηκωθεί όρθια η χώρα”, κάτι που είναι το διακύβευμα της επόμενης ημέρας “Αν σηκωθεί όρθια η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, θα σηκωθεί όρθια και η χώρα . Η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων αδυνατεί να δηλώσει ότι την επόμενη ημέρα, μήνα, χρόνο, μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο σήμερα. Είναι κρίμα μετά από 10 χρόνια ύφεσης, 8 χρόνια σε μνημόνια. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η συμμετοχή τόσων χιλιάδων πολιτών στις κάλπες είχε και το χαρακτήρα διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική , φέρνοντας το παράδειγμα της συμμετοχής του κόσμου στο λεκανοπέδιο.

 

“Αυτοί που σήκωσαν τα λάβαρα κατά της μικρής ΔΕΗ, σήμερα πετάνε τη Δυτική Μακεδονία σαν στημένη λεμονόκουπα”

Επίσης, είπε ότι ο Νομός Κοζάνης είχε μια από τις μεγαλύτερες αν όχι τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην περιφέρεια στις εκλογές της Κυριακής, αναλογικά με τον πληθυσμό, τον αριθμό των εκλογέων κ.λπ. “Εδώ έχει υπάρξει μια ολοκληρωτική διάψευση ελπίδων. Ο Τσίπρας στη Δυτική Μακεδονία και το Νομό Κοζάνης έχει οδηγήσει σε μια ανείπωτη τραγωδία στους χειρισμούς που κάνει για τη ΔΕΗ.  Ανακοίνωσε ένα επενδυτικό πρόγραμμα δισεκατομμυρίων και σήμερα πάει σε ένα ψυχρό ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ της περιοχής. Αυτοί που σήκωσαν τα λάβαρα κατά της μικρής ΔΕΗ, σήμερα τη Δυτική Μακεδονία την πετάνε σαν στημένη λεμονόκουπα”, είπε με νόημα ο κ. Κουκουλόπουλος, καλώντας τους πάντες να  επανατοποθετηθούν  σε σχέση με το αύριο. Μάλιστα, κλείνοντας υπενθύμισε πως πρόσφατα η Φώφη Γεννηματά επέλεξε να μιλήσει στην καρδιά του ενεργειακού κέντρου της χώρας, είπε ότι πρέπει να παγώσουν όλα και να έρθουν πιο μπροστά οι στρατηγικές συμμαχίες με στρατηγικό επενδυτή, λέγοντας τέλος πως οι εξελίξεις με τη ΔΕΗ είναι όλεθρος για την περιοχή.

Β.Σ.