Sokratis Brousiovas: Σήμερα είχα την ευκαιρία να παραδώσω στις υπηρεσίες του δήμου την παρακάτω επιστολή/αίτηση, υπογεγραμμένη απο δεκάδες συμπολίτες μου, με σκοπό να τεθεί σαν θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Πιστεύουμε ακράδαντα οτι υπάρχει ανάγκη για τον ευρύτερο δήμο η ύπαρξη ενός σύγχρονου χώρου αναψυχής και άθλησης, με τον χώρο του παλιού στρατοπέδου να είναι ο καταλληλότερος. Είμαστε σίγουροι οτι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα αφουγκραστεί αυτή την ανάγκη και θα δείξει την ευαισθησία και αποφασιστικότητα που χρειάζεται με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Καλούμε οποιοδήποτε συμφωνεί και πιστεύει το ίδιο να προσθέσει και την δική του υπογραφή και δεσμευόμαστε πως σαν ενεργοί πολίτες θα συμβάλλουμε εθελοντικά με όποιον τρόπο μπορούμε στην υλοποίηση του.
”Αξιότιμοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι υπογράφοντες δημότες της συγκεκριμένης επιστολής σας ζητούμε να δείτε με ενδιαφέρον το θέμα της παραχώρησης του παλιού στρατοπέδου Σερβίων από το κράτος στο Δημο και την μεταμόρφωση του σε ένα σύγχρονο πάρκο το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης και πνεύμονα δραστηριοτήτων για ολόκληρο τον Δήμο μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Πολλά παρατημένα (παροπλισμένα ή μη επανδρωμένα αν προτιμάτε) στρατόπεδα –κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα- έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε Δήμους για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, ενδεικτικά αναφέρουμε το στρατόπεδο Παύλου Μελά που δόθηκε στους Δήμους Νεάπολης και Πολίχνης.

Στη χρονική οικονομική περίοδο που διανύουμε, όλοι μας αναγνωρίζουμε τη δυσκολία για ουσιαστικές παρεμβάσεις και αξιοποίηση, των απεριόριστων κατά τ’ άλλα, δυνατοτήτων της περιοχής μας προς όφελος της ποιότητας ζωής όλων μας. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν περιθώρια και περιπτώσεις που μπορείτε, χωρίς να επιβαρυνθεί (ιδιαίτερα) οικονομικά ο Δήμος, να αποδώσετε οφέλη στους δημότες και μια ωραία εικόνα στον Δήμο μας. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να στεγάσουν κάτι τέτοιο με λίγα έξοδα, αφού οι όποιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν με μέσα και προσωπικό που διαθέτει ήδη ο Δήμος, χωρίς να αναφέρουμε αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα ένταξής του σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Λείπει από την πόλη μας ένα οργανωμένο πάρκο αναψυχής και άθλησης. Ένα πάρκο πολιτισμού, διοργανώσεων και συναντήσεων. Ένας τέτοιος χώρος που μπορεί να προσφέρει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων άθλησης, διασκέδασης, πολιτισμού και κοινωνικοποίησης θεωρείται πλέον απαραίτητος σε κάθε σύγχρονη πόλη που σέβεται τους κατοίκους της, ενδιαφέρεται για τα παιδιά και την νεολαία της, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να προσελκύσει επισκέπτες στον τόπο της.

Δεν πρόκειται για μακρόπνοο σχεδιασμό, αλλά για μια επιτακτική ανάγκη, που θα πρέπει να δείτε με σοβαρότητα και επιμονή.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η κίνηση, αυτή η δραστηριοποίηση από μέρους σας θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία μας, οφέλη που τα αξίζει και τα δικαιούται.
Με τιμή, οι πολίτες που υπογράφουν την αίτηση”