Υλικα για 2 άτομα
150 γρ. τραχανάς νηστίσιμος (λαχανικών)
80 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά φλωρίνης σε λεπτές φέτες
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
ελαιόλαδο
λάδι τρούφας
θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
ζωμός λαχανικών ή νερό

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να ζεσταθεί λίγο ελαιόλαδο
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας και την Φλωρίνης (αλατίζουμε απο λίγο σε όλα τα στάδια μαγειρέματος)
Έπειτα σοτάρουμε και τα μανιτάρια
Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά απο λίγο και τον τραχανά
Αφού τα σοτάρουμε και αυτά ελάχιστα σβήνουμε με το κρασί μας.
Προσθέτουμε λίγο λίγο ανα τακτά χρονικά διαστήματα νερό ή ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς
Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε το θυμάρι και μετά ραντίζουμε με λίγο λάδι τρούφας
Σερβίρεται και καταναλώνετε απευθείας