Υλικά

1 Λαυράκι
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
1 κλωνάρι σέλερυ ή σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
7-8 στίμονες Κρόκο Κοζάνης
Ξύσμα και χυμό απο ένα λεμόνι
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εστραγκόν , αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε το λαυράκι (αν δέν μπορούμε λέμε να μας το φιλετάρει ο ιχθυοπώλης μας) και κρατάμε το κεφάλι και τα κόκκαλα

τα οποία βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (αν θέλουμε προθέτουμε και διάφορα λαχανικά που περισσεύουν απο το ψυγείο μας) και μόλις το βράσουμε για μια ώρα φιλτράρουμε με μια σίτα το υγρό και κρατάμε το ζωμό σε ένα μπόλ

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα λαχανικά μας και τα αλατίζουμε (καλό είναι σε κάθε βήμα να αλατίζουμε τα φαγητά μας για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και έλεγχο γεύσης)

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοοόλ προσθέτουμε το ζωμό που προηγουμένως κάναμε, μαζί με το λεμόνι , ξύσμα, Κρόκο, εστραγκόν ,αλάτι και πιπέρι.

Δίνουμε βράση με ανοιχτό καπάκι κατσαρόλας και μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά μας προσθέτουμε τα φιλετάκια του ψαριού .

Τα αφήνουμε να μαγειρευτού για 2 λεπτα και είναι έτοιμα.

Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε λίγο στο φούρνο και να τα σερβίρουμε ένα ενα τα κομμάτια σε κάθε πιάτο σούπας, ώστε να μήν τα βράσουμε μέσα στη σούπα…