“Συνεχίζει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Κοζάνης (τριανδρία) να θέλει να απαξιώσει το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής της δήμ. κίνησης “Κοζάνη τόπος να ζεις”. Σε συνέντευξή του ο σημερινός αντιδήμαρχος κ. Β. Βασιλακόπουλος, παρ’ όλο που δεν έχει καμιά διάθεση αντιπολίτευσης και που με τιμά, όπως λέει ο ίδιος, θέλοντας να δικαιολογήσει τη σημερινή κατάσταση, όσον αφορά τα αδέσποτα, ανέφερε ότι “δε βρήκα τίποτα στα στοιχειώδη, δε βρήκα τίποτα σε συμβάσεις, είτε της οργανώτριας κτηνιάτρου, είτε της οργανώτριας περίθαλψης, είτε του περισυλλογέα.”

Ο κ. Βασιλακόπουλος δεν αποδέχθηκε καμία από τις προσκλήσεις μου να ενημερωθεί και να παραλάβει την αντιδημαρχία και όλα τα αρχεία που υπάρχουν με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά, είχε τη δυνατότητα, πριν προβεί σε δηλώσεις και βάλει σε περιπέτειες το Δήμο, να ενημερωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τη διεύθυνση του τμήματος και την οικονομική υπηρεσία. Ακόμη, έχω να πω ότι διαθέτει στον προσωπικό του υπολογιστή, στο γραφείο της αντιδημαρχίας (καλό είναι να βρει χρόνο για να τον ανοίξει), όλο το ηλεκτρονικό αρχείο. Επίσης, στο γραφείο του υπάρχει βιβλιοθήκη όπου βρίσκεται και έντυπο αρχείο. Ποτέ δεν είναι αργά. Είμαι στη διάθεσή του για περισσότερες διευκρινήσεις τόσο για τον προγραμματισμό που κάναμε όσο και για τις συμβάσεις και το κτηνιατρείο (τα μηχανήματα και τα εργαλεία αξίας 35000€ βρίσκονται ακόμη στα κιβώτια). Ειδικότερα, για τις συμβάσεις του προγράμματος για τα αδέσποτα αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού του 2019 υπήρχε συνεννόηση μεταξύ του κ. Ιωαννίδη και του κ. Μαλούτα ώστε να ξεπεραστούν ενδοϋπηρεσιακά προβλήματα και να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό πως ο τότε Δήμαρχος έδωσε γραπτή εντολή ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Προτείνουμε στον κ. Βασιλακόπουλο, αντί να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για 1000 στειρώσεις κάθε έτος και για περιορισμό των αδέσποτων στην πόλη και τις κοινότητες. Εμείς, σε αντίθεση, θα επικροτήσουμε αυτά τα αποτελέσματα και δεν θα μηδενίσουμε το έργο κανενός”.

Αμετάβλητο παραμένει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο δήμο Κοζάνης – Λίγες στειρώσεις, ανεπαρκές το καταφύγιο