-Η στήλη ξεκινά την εβδομάδα με μια σημαντική επιχειρηματική είδηση την οποία είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα τη διαβάσετε και από άλλα Μέσα που θα την αναπαραγάγουν. Ο λόγος για το κτίριο στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη που ανήκε παλιότερα στον επιχειρηματία και μεγαλο-επενδυτή του ΧΑ Γιάννη Τζιβέλη, βγήκε σε πλειστηριασμό και αγοράστηκε από αραβικά συμφέροντα. Ε, λοιπόν, έχουμε νέο Σεΐχη στην πόλη και δεν είχαμε πάρει χαμπάρι. Γιατί το κτίριο απέναντι από την Ακρόπολη, που αυτήν την περίοδο βγαίνουν οι άδειες για να μετατραπεί σε υπερπολυτελή (ενοικιαζόμενα) διαμερίσματα και εστιατόρια στο ισόγειο, είναι μια από τις τρεις επενδύσεις που κάνει στη χώρα μας ο Τahnoon Bin Zayed al Nahyan.

-Ποιος είναι ο Τahnoon Bin Zayed al Nahyan και εφεξής, για λόγους ευκολίας της στήλης, ο Σεΐχης; Καταρχάς, το επίθετο παραπέμπει σε μια από τις έξι οικογένειες που διοικούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο δικός μας Σεΐχης είναι Πρόεδρος της Royal Group UAE, ενός ομίλου 60 εταιριών (που θα μπορούσατε να αποκαλέσετε και family office) με 75 δισ. υπό διαχείριση. Ο Σεΐχης μας ζει μια μάλλον συνηθισμένη ζωή για κάποιον με προσωπική περιουσία 10 δισ. με ένα ιδιωτικό νησί, δυο Boeing, το 125 μέτρων Maryah και φυσικά έχει διάφορα χόμπι και μεταξύ άλλων μεγάλη αδυναμία στο ζίου ζίτσου. Είναι υπουργός – υφυπουργός (θα σας γελάσω) Αγροτικής Ανάπτυξης στα ΗΑΕ αλλά και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, καθώς φέρει και τον τίτλο του National Security Advisor. Ο Σεΐχης σημειώστε πως κινείται εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα. Παλαιότερα ήταν συνέταιρος σε ξενοδοχειακή αλυσίδα στη χώρα μας με τον επιχειρηματία από τον χώρο του θεάματος και του τουρισμού, Γιάννη Κεντ. Ο συνεταιρισμός έληξε άδοξα με απόφαση αγγλικού δικαστηρίου.

–Η Royal Group UAE επενδύει διεθνώς σε τρεις τομείς: Hospitality, ενέργεια, πρωτογενής τομέας. Κινείται με απόλυτη διακριτικότητα, αποφεύγει συστηματικά τη δημοσιότητα, δεν θέλει δάνεια και το μόνο που ζητά είναι η χορήγηση των αδειών που απελευθερώνει τις επενδύσεις που σχεδιάζει. Για το κτίριο στη συμβολή Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη οι εξελίξεις σε μεγάλο βαθμό έχουν δρομολογηθεί και το μοναδικό που δεν έχει απαντηθεί, είναι αν ο Σεΐχης θα κρατήσει για λογαριασμό του το ρετιρέ. Ταυτόχρονα όμως από τη Royal Group UAE υπάρχει δρομολογημένη και δεύτερη επένδυση. Συγκεκριμένα, πέρυσι αγόρασε το Club Ερμιόνη (220 στρέμματα) και πάει για ξενοδοχείο έξι αστέρων και βίλες. Η τρίτη επένδυση (είναι σε συζητήσεις) αφορά στον ενεργειακό τομέα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μελίτη Φλώρινας.

Πηγή:dark room-newsmoney