Ο Λαογραφικός Όμιλος Κοζάνης “ Φίλοι της Παράδοσης “ διοργανώνει το 1ο KOZANI Festival “Στο ρυθμό του Έντεκα με στόχο τη συνεισφορά και τον εμπλουτισμό των δρώμενων της Κοζανίτικης Αποκριάς. Οι εκδηλώσεις του festival θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 μέσα στο έντονο αποκριάτικο κλίμα της πόλης που σηματοδοτείται με την Τσικνοπέμπτη και κορυφώνεται με τη Μικρή και Μεγάλη Αποκριά. Συγκεκριμένα χορευτικές ομάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα παρουσιάσουν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης προγράμματα με χορούς, έθιμα και την κουλτούρα του τόπου τους, προσφέροντας ένα πανέμορφο θέαμα σε Κοζανίτες και επισκέπτες . Παράλληλα, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις-δρώμενα των ημερών όπως Φανούς, χορευτικά γλέντια και νεανικά πάρτι, αποκομίζοντας μια μοναδική εμπειρία από τον ξέφρενο αποκριάτικο παλμό της πόλης μας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολιτιστικοί φορείς που διαθέτουν χορευτικές ομάδες κατόπιν αίτησης (υπάρχει συνημμένο έντυπο) που θα υποβάλλουν στο email: [email protected] έως τις 30 Δεκεμβρίου 2019. Στην περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων θα γίνει επιλογή των συλλόγων που τελικά θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με τη δυνατότητα φιλοξενίας της διοργάνωσης.

Πρόγραμμα του 1ου KOZANI festival Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

15:00-17:00: Άφιξη των αποστολών στην πόλη της Κοζάνης τακτοποίηση στα Ξενοδοχεία της πόλης.

20:00-21:00: Παρακολούθηση των κεντρικών εκδηλώσεων στην πλατεία της πόλης

21:00-00:00: Συμμετοχή στο έθιμο του Φανού των φίλων της Παράδοσης Κοζάνης στην πλατεία Λασσάνη με ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι συνοδευόμενο από Κοζανίτικη ορχήστρα και τοπικά εδέσματα.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

9:00-11:30: Περίπατος με ξενάγηση σε ενδιαφέροντα σημεία της πόλης (‘Αγιος Νικόλαος, Λαογραφικό μουσείο και φυσικής Ιστορίας Κοζάνης και άλλα)

11:30-13:30: Ελεύθερος χρόνος για έναν καφέ στους όμορφους και πολυσύχναστους πεζόδρομους του κέντρου.

13:30-15:00: μετάβαση στη Λέσχη αξιωματικών Κοζάνης για γεύμα.

16:30-18:00: Πρόβα για τα εμφανιζόμενα τμήματα

19:00: Πατινάδα στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στον χώρο εκδηλώσεων στην πλατεία.

19:30-21:00: Παρουσίαση των 15 λεπτών προγραμμάτων των χορευτικών ομάδων. 22:30-23:00: Συμμετοχή σε νεανικό αποκριάτικο πάρτι σε κεντρικό μαγαζί της πόλης Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

11:00-13:00: Ξενάγηση στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Εκδήλωση ανταλλαγής αναμνηστικών στο χώρο της βιβλιοθήκης

13:00: Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και καφέ στη πόλη. Αποχώρηση των συμμετεχόντων συλλόγων και επιστροφή στις έδρες τους.

Προτεινόμενα σημεία προς επίσκεψη στη διαδρομή επιστροφής των συλλόγων:

• Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής
• Λίμνη Πολυφύτου-Ναυτικός όμιλος Κοζάνης (ΝΟΚ)-Νεράιδα.
• Κάστρα Σερβίων
• Αρχοντικά και Οινοποιία Σιάτιστας
• Βελβεντό
• Μονάδες παραγωγής ΔΕΗ

Όροι και προϋποθέσεις:

Οι συμμετέχοντες στο 1ο KOZANI festival προκαταβάλλουν σε δύο δόσεις το ποσό των 98 € που περιλαμβάνει:
• Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχεία του κέντρου της Κοζάνης (Σε δίκλινα δωμάτια με λίγες εξαιρέσεις τρίκλινων και τετράκλινων κατόπιν συνεννόησης)
• Φαγητό με τοπικά εδέσματα και άφθονο κρασί στον Φανό των «Φίλων της Παράδοσης» με ζωντανή Κοζανίτικη ορχήστρα (Παρασκευή 21-2-20)
• Μεσημεριανό πλήρες γεύμα (Σάββατο μεσημέρι 22-2-20)
• Αποκριάτικο πάρτι σε κεντρικό μαγαζί της Κοζάνης με δωρεάν είσοδο και μειωμένες τιμές στα ποτά (Σάββατο βράδυ 22-2-20)
• Επιχορήγηση 200 € στους συλλόγους που θα μεταβούν και θα διαθέτουν στη διάρκεια του τριημέρου δικό τους λεωφορείο για άνω των 35 συμμετεχόντων. Το υπόλοιπο κόστος μεταφοράς βαραίνει τον αντίστοιχο σύλλογο. Στην περίπτωση άλλων τρόπων μεταφοράς (ιδιωτικά αυτοκίνητα κλπ) δεν παρέχεται η επιχορήγηση.
• Τσάντα με αναμνηστικά της διοργάνωσης (μπλουζάκι, έντυπα, διάφορα αναμνηστικά)
• Την είσοδο στο Λαογραφικό μουσείο Κοζάνης
• Ξενάγηση στην πόλη και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Η διοργάνωση διαθέτει έμπειρη ορχήστρα για την μουσική κάλυψη των προγραμμάτων κατόπιν συνεννόησης. Σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος επιθυμεί να συμμετάσχει με δική του ορχήστρα τα έξοδα αμοιβής και διαμονής-διατροφής τους θα βαρύνουν τον αντίστοιχο σύλλογο.

Κάθε σύλλογος μπορεί να συμμετάσχει με αποστολή από 20 έως 50 άτομα μαζί με τον οδηγό (τα έξοδα διαμονής του οδηγού καλύπτονται από την διοργάνωση).

Τα έξοδα μεταφοράς βαραίνουν τον εκάστοτε σύλλογο που θα συμμετάσχει

Το 60% του συνολικού ποσού θα πρέπει να καταβληθεί έως στις 15 Ιανουαρίου 2020 στον λογαριασμό GR1402607170000140100998719 της Eurobank (Επωνυμία: Λαογραφικός όμιλος Φίλοι της Παράδοσης), ενώ η εξόφληση θα γίνει με την άφιξή σας.

Στα 30 άτομα ένα άτομο της αποστολής είναι δωρεάν.

Σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος επιθυμεί να επεκτείνει τη διαμονή των μελών της αποστολής του από την Τσικνοπέμπτη (που γιορτάζεται ξέφρενα από το μεσημέρι στην Κοζάνη) θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη φιλοξενίας Σταυρίδου Σέβη 6942402900 για να ενημερωθείτε για την έξτρα χρέωση της επιπλέον διανυκτέρευσης.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του 1ου KOZANI festival “Στο ρυθμό του Έντεκα” εγγυώνται ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για τη διοργάνωση ενός ποιοτικού και δυνατού φεστιβάλ όπως αρμόζει στην Κοζανίτικη αποκριά. Για αυτό σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για να βιώσετε μαζί μας αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία, μοναδική στο πνεύμα των ημερών.

Ανυπομονούμε για τη δήλωση της συμμετοχής σας

Η οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ