Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των παραστάσεων  «Μαουτχάουζεν», «Μίκης Θεοδωράκης-Ποιος τη Ζωή μου» και «Θάνος Μικρούτσικος-Νίκος  Καββαδίας: Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», ο Θέμης Μουμουλίδης εγκαινιάζει με το «Καινούργιο κόκκινο» μια δεύτερη τριλογία, αφιερωμένη σε τρία εμβληματικά ζευγάρια: Τζένη-Μακήθ, Καρυωτάκης – Πολυδούρη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον ίδιο, ενώ παίζουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και Ιωάννης Παπαζήσης με συνοδεία ορχήστρας. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στο θέατρο Καρέζη.
Παράλληλα ο ίδιος ετοιμάζει με την «Υψικάμινο» της Πτολεμαΐδας, ένα σύλλογο , γέννημα-θρέμμα δικό του, τη δεύτερη σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «η πόλη γιορτάΖΕΙ», οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 21 Μαρτίου. Κεντρικό ρόλο θα έχει το παιδί και το παιδικό βιβλίο με συμμετοχές πολλών σχολείων και συλλόγων της Εορδαίας.
Οι βασικοί χορηγοί των εκδηλώσεων του 1ου φεστιβάλ ήταν το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η ΔΕΗ, όπως αναμένεται και φέτος με τον περσινό απολογισμό να μην έρχεται ποτέ στο φως της δημοσιότητας. Πραγματικό αστείο να μοιράζονται αφειδώς χρήματα της Περιφέρειας σε νεοσύστατους συλλόγους και από την άλλη να πιέζεται κυβερνητικά η ΔΕΗ να δώσει πλουσιοπάροχη χορηγία απλά και μόνο για να πραγματοποιηθούν και πάλι κάποιες εκδηλώσεις στην Πτολεμαΐδα. Με την αποεπένδυση της ΔΕΗ να μην ενοχλεί καθόλου τους κυβερνητικούς βουλευτές αρκεί να επωφελούνται οι ίδιοι και οι άνθρωποί τους και η κάθε βαφτισμένη Υψικάμινος. Ο Θέμης Μουμουλίδης ασφαλώς και βρίσκεται στο χώρο της τέχνης, αλλά πόσο ηθικό είναι εκ της ιδιότητάς του να δημιουργούνται επιχορηγούμενοι από κρατικά χρήματα σύλλογοι για να διοργανώνουν ένα φεστιβάλ τον χρόνο;;;
Ι.Π.

«Υψηλής τάσης» οι επιχορηγήσεις για τον νεοσύστατο σύλλογο «Υψικάμινος»