ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ

– Το πρώτο ΤΕΙ της χώρας που θα συμμετέχει στην κατηγορία του!

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στον διαγωνισμό Formula SAE Italy θα διαγωνιστεί τον προσεχή Ιούλιο η ομάδα Formula Student του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να συμμετάσχει  με το μονοθέσιο της στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student ITALY, με το βλέμμα στραμμένο σε μια ενδεχόμενη διάκριση! Την ομάδα απαρτίζουν 20 φοιτητές και στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του οχήματος. Αναλυτικότερα, η ομάδα του TEΙWM Racing Team πέρασε με επιτυχία την δήλωση για τον διαγωνισμό Formula SAE Italy και θα διαγωνιστεί σε αυτόν στις 19-23 Ιουλίου στην πίστα Riccardo Paletti στο Varano της Ιταλίας. Το νούμερο που επιλέχθηκε για το μονοθέσιο είναι το “76”, το οποίο συμβολίζει την ημερομηνία ίδρυσης του ιδρύματος.

Τον Οκτώβριο του 2014 5 εν’ενεργεία φοιτητές και με επιβλέποντα καθηγητή τον Δρ. Σάββα Δουβαρτζίδη του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισαν να ξεκινήσουν κάτι άγνωστο και σίγουρα όχι εύκολο διότι δεν είχε υπάρξει κάποια αντίστοιχη προσπάθεια στο ίδρυμα τους. Τον πρώτο χρόνο η ομάδα θέσπισε την οργάνωση της αλλά και την ενδελεχή έρευνα στο αντικείμενο ενασχόλησης, ξεκινώντας να σχεδιάζει το πρώτο μονοθέσιο της. Έπειτα, την σεζόν 2015-2016, ολοκλήρωσε την μελέτη και τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου με σκοπό την συμμετοχή της στον διαγωνισμό Formula Student, αλλά δυστυχώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα, δεν κατάφερε να το υλοποιήσει. Συνεχίζοντας με πείσμα και υπομονή την φετινή σεζόν (2016-2017), η TEIWM Racing δημιούργησε μια ανανεωμένη έκδοση του περσινού σχεδιασμένου αυτοκινήτου και με μοναδικό στόχο την κατασκευή του αυτοκινήτου, ανασυγκρότησε την ομάδα και κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο ποσό από το συνολικό budget της κατασκευής και της συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Το budget φαίνεται πως καλύπτεται, μάλιστα στην συνεδρίασή του την Δευτέρα, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, μετά από σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά , θα δοθεί στην ομάδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το ποσό των 10.000 ευρώ, για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό formula student της Ιταλίας. Μάλιστα, θα υπογραφεί και η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ιδρύματος και της Περιφέρειας, για το σκοπό αυτό!

Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή από την ομάδα , την οποία αποτελούν 20 φοιτητές από τα τμήματα: Μηχανολόγων Μηχανικών, Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Όλη η αποστολή θα συμμετέχει στην Ιταλία, ώστε να συναγωνιστεί 45 ομάδες στην κατηγορία της. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο ΤΕΙ της Ελλάδος που θα συμμετέχει σε αυτή την κατηγορία, κατεβάζοντας αυτοκίνητο στους αγώνες!

Δαίδαλος

Το αυτοκίνητο της ομάδας ονομάζεται Δαίδαλος και πήρε το όνομα του από τον αρχιτέκτονα/καλλιτέχνη της ελληνικής μυθολογίας Δαίδαλο, ο οποίος φημίζεται για το τέχνασμα των φτερών που κατασκεύασε για να πετάξει μακριά από την Κρήτη.  Επιλέχθηκε αυτό το όνομα καθώς αντιπροσωπεύει την προσπάθεια από την αρχή της δημιουργίας της ομάδας. Όπως ο δαίδαλος ήθελε να αποδράσει από τον λαβύρινθο που ήταν φυλακισμένος μαζί με τον γιο του Ίκαρο,δημιούργησε τα τεχνητά φτερά και κατάφερε να πετάξει, έτσι και οι ομάδα του ΤΕΙ ξεκίνησε τη δικιά της προσπάθεια, καταφέρνοντας να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το αυτοκίνητο.

 

Χαρακτηριστικά αυτοκινήτου

Μήκος : 2000 mm

Πλάτος : 1350 mm

Ύψος : 1200 mm

Μεταξόνιο: 1600 mm

Μετατρόχιο: 1240 mm (Εμπρός), 1200 (Πίσω)mm

Βάρος (χωρίς οδηγό): 240 kg

Βάρος – Κατανομή βάρους (με οδηγό): 300 kg (F/R – 45/55)

Ανάρτηση:Διπλά αντιστρεπτικά ψαλίδια άνισου μήκος

Ελαστικά: Hoosier Circuit R 13/75/200

Ζάντες: OZ Motorsport Formula Student 4-H Aluminum wheels

Φρένα: ISR 220 mm calipers, Wilwood RS-1 Rear

Σασί: tubular space frame, carbon Body kit and Aero Wings

Κινητήρας: Suzuki G-sxr 600

Κυβικά: 600 cc

Τύπος καυσίμου: Ε98

Μέγιστη ροπή: 58 NM

Μέγιστη ισχύς:84 hp

Μετάδοση:Drive by Chain, Differential

Διαφορικό: Drexler V2 Differential medium

Βήμα μετάδοσης: 3,8

 

Β.Σ.

 

 

διαβάστε επίσης

Φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κατασκευάζουν μονοθέσιο για τη Formula Student!