Ο Γιώργος  Σούρλας θα σευμμετάσχει  στην παρουσίαση του βιβλίου «Δυτικομακεδόνες πεσόντες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1940-41)»την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για τους 897 γενναίους Δυτικομακεδόνες μαχητές, αξιωματικούς και στρατιώτες, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, με ακράδαντη πίστη σε αξίες και ιδανικά, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή είτε στις απόκρημνες πλαγιές της Ηπείρου και της ελληνοαλβανικής μεθορίου είτε στα οχυρά της Γραμμής Μεταξά κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο κ. Γεώργιος Ι. Σούρλας, π. Υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940. Από την ακαδημαϊκή κοινότητα, για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Νικόλαος Αναστασόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και ο κ. Γεώργιος Β. Νικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Βασιλική Διάφα-Καμπουρίδου, Δρ. Ιστορίας Δικαίου ΑΠΘ και Πρόεδρος Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών.

Κλείνοντας, ευχαριστήριο μήνυμα θα απευθύνει ο κ. Γεώργιος Χρ. Αλευράς, Δρ. Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και συγγραφέας του βιβλίου.