Δυστυχώς δεν ακούσαμε από το στόμα του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη κάτι θετικό για το Νοσοκομείο της Κοζάνης. Όταν έχει μείνει ήδη με μια αναισθησιολόγο στη ΜΕΘ και μπλοκάρει με το μεγάλο αριθμό των ασθενών με COVID-19. Διότι αυτή η πολύ καλά οργανωμένη παθολογική κλινική που ανέφερε ο υπουργός με τις άδειες ειδικούς σκοπού και τις παραιτήσεις αποδυναμώνεται. Αλλά δεν υπήρχε κουβέντα για την ενδυνάμωσή της.

Ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα και αυτό δεν τιμά το Νοσοκομείο της Κοζάνης .Στην σύσκεψη με τους διευθυντές των κλινικών υπήρχε χρόνος να γνωστοποιηθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Μπορούσαμε να ζητήσουμε στήριξη αν αυτός ήταν ο στόχος των συμμετεχόντων.

Την ίδια ώρα το σενάριο για νοσηλεία καθαρών περιστατικών στην Γενική Κλινική «Ζωοδόχος Πηγή» Euromedica απομακρύνεται. Παρατηρείται αφενός πρόβλημα με την ιατρική περίθαλψη των περιστατικών, όταν οι ελευθεροεπεγγαλεματίες θα συνδράμουν εθελοντικά  .Αφετέρου υπάρχουν δυσκολίες το βράδυ στην διακομιδή ασθενών με μοριακό τεστ, που αδυνατεί να κάνει το Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Σειρά λοιπόν έχει η χειρουργική κλινική που γίνεται κλινικήCOVID-19. Εκεί θα μεταφερθούν τα ύποπτα περιστατικά που τώρα φιλοξενούνται στη μαιευτική-γυναικολογική και όσα νέα θετικά προκύψουν.

Ιωάννα Παπαδημητρίου