“ΒΡΑΧΝΑΣ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Το διήμερο 27 και 28 Μαΐου, που τα οινοποιεία της χώρας γιορτάζουν τις “Ανοιχτές Πόρτες”, ο Αμπελώνας Καμκούτη στο Βελβεντό σας περιμένει για ένα αξέχαστο οινικό ταξίδι.

Όπως είπε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Γιάννης Καμκούτης, ο κόσμος που θα βρεθεί στο οινοποιείο το Σαββατοκύριακο, θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του, θα μπορέσει να συμμετάσχει σε γευστικές δοκιμές κρασιών συνοδεία τοπικών μεζέδων και με τη βελβεντινή φιλοξενία να είναι εγγύηση για μια αξέχαστη απόδραση. Ωστόσο λόγω του καιρού που επικρατεί στην περιοχή, η ξενάγηση στα αμπέλια, μάλλον θα γίνει με δυσκολία. “Θα ήταν ευκαιρία να κάνουμε ξενάγηση, και ο κόσμος να μαζέψει λίγα αμπελόφυλλα, ο καιρός δεν βοηθάει”, σημείωσε ο ίδιος.

“Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τα ανοιχτά οινοποιεία υιοθετήθηκε από όλες τις ενώσεις οινοποιών και οινοπαραγωγών στην Ελλάδα και είναι ένα ευρύτερο κάλεσμα για να μπορέσουμε να φέρουμε κοντά την τοπική κοινωνία. Να δουν πως παράγεται το κρασί, να ζυμωθούν στην ιδέα και την αντίληψη και να δουν από κοντά την ιδιαιτερότητα της καλλιέργειας και του κρασιού μας. Αυτός είναι και ο στόχος μας, σημείωσε ο κ. Καμκούτης.

Εντωμεταξύ, η αύξηση του Φ.Π.Α. έχει σοκάρει τον αμπελο-οινικό κόσμο όλης της Ελλάδος, με τον κ. Καμκούτη να ελπίζει πως η κυβέρνηση θα αντιληφθεί το λάθος , μιας και ο υπέρογκος ΦΠΑ στο κρασί είναι ανασταλτικός παράγοντας στις εξαγωγές και στη βιωσιμότητα του οινοποιείου.

“Στόχος μας είναι ο κόσμος να ξεχάσει την καθημερινότητα. Στον τόπο μας βγαίνει ένα ιδιαίτερο κρασί και μόνο όταν ξεναγηθείς στο οινοποιείο αντιλαμβάνεσαι τον μεγάλο αγώνα που γίνεται για να βγει το κρασί”, αναφέρει τέλος ο ίδιος.

Το οινοποιείο Καμκούτη έχει τις πόρτες του ανοιχτές όλο το χρόνο για το συγκεκριμένο διήμερο, θέλει να υποδεχθεί εορταστικά τον κόσμο με  ξενάγηση στο οινοποιείο και στο χώρο παλαίωσης, γευστική δοκιμή των κρασιών του κτήματος και γνήσια βελβεντινή φιλοξενία με τοπικούς μεζέδες. Προσφορά στους φίλους επισκέπτες του διημέρου όλα τα κρασιά με έκπτωση 25%.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2464032400 , 6974728638



Β.Σ.