ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Με μοναδικό θέμα συζήτησης τη χωροθέτηση νέων σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού  συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βοΐου, παρουσία του προέδρου περιφερειακού συμβουλίου δυτικής Μακεδονίας Φώτη Κεχαγιά και παρατάξεων του συμβουλίου του δήμου Βοΐου. Όλες οι παρατάξεις τάχθηκαν κατά των διοδίων, μάλιστα αποφασίστηκε η ομόφωνη έκδοση ψηφίσματος , ενάντια στη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή.

Δυναμικούς αγώνες πρότεινε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Έχουν αποφασίσει να κάνουν τοπικά και πλευρικά διόδια. Ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι αντιπαλεύουν για αυτό. Κατεβάζοντας τον λαό στο δρόμο. Δήμαρχε θέλω δυναμικούς αγώνες».

Ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Σιάτιστας Θεόδωρος Λιάτος τόνισε πως  «θα στηρίξουμε όποια κινητοποίηση των δημάρχων. Από σήμερα πρέπει να αρχίσουμε δυναμικά τους αγώνες», ενώ πρόσθεσε «χρειάζεται γρήγορος συντονισμός και να γνωρίζουμε που ακριβώς θα γίνουν».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτα Ορφανίδου,  ανέφερε ότι δεν πρέπει να δούμε το θέμα τοπικιστικά, σημειώνοντας πως « δηλαδή δεν έγινε στον Αλιάκμονα, θα γίνει στη Σιάτιστα ή στο Τσοτύλι. Το θέμα αφορά όλους τους δημότες κι όλους τους κατοίκους της δυτικής  Μακεδονίας. Δε φτάνει απλά η έκδοση ενός ψηφίσματος, αλλά χρειάζονται δυναμικοί αγώνες με ξεσηκωμό των κατοίκων και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για να πάρουν το μήνυμά τους».  Η ίδια ζήτησε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας να ανακαλέσει την πρόσκλησή του, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για τα ελευθέρια της Σιάτιστας, αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους.

Ωστόσο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Καραμπατζιάς τόνισε από την πλευρά του πόσο θα επιβαρύνει οικονομικά την περιοχή η εξέλιξη αυτή , λέγοντας χαρακτηριστικά πως:  « Δεν είναι δυνατόν μέσα σε απόσταση 100χλμ να τοποθετούνται τρεις σταθμοί διοδίων οι πολίτες θα επιβαρυνθούν οικονομικά πάρα πολύ».

Παράλληλα, στις αρνητικές επιπτώσεις που θα αποφέρει στους πολίτες και τους εργαζομένους αυτή η εξέλιξη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας Στέργιος Δίκος, λέγοντας στην τοποθέτησή του πως: « Η αντίθεσή μας είναι κατηγορηματική. Οι επιπτώσεις που θα αποφέρει είναι αρνητικές στους πολίτες και εργαζόμενους της περιοχής που μετακινούνται κάθε μέρα για τις δουλειές τους, όταν στην περιοχή μας η ανεργία είναι στα ύψη.» Τόνισε, μάλιστα πως «πρέπει οι 5 βουλευτές και η ΠΕΔ να σταθεί στον αγώνα μας».

Το δημοτικό συμβούλιο έκφρασε την έντονη διαφωνία του και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος  για τη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή,  ενώ θα υπάρχει αίτημα και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο δημαρχείο της Σιάτιστας.

Μ.Β.

φωτογραφίες από το fb Tania Otta