Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 21:00, ανεβαίνουν στη σκηνή του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης (στην αυλή του Βαλταδωρείου Γυμνασίου) οι Bailamos, από τη Θεσαλονίκη.

Το όνομά τους, προερχόμενο από το ισπανικό ρήμα «bailamos» (χορεύουμε), σημαίνει «ας χορέψουμε». Το συγκρότημα δημιουργείται τον Σεπτέμβρη του 2014 όταν οι Πάνος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Βαρελάς συναντιόνται σε ένα live και βρίσκουν την ευκαιρία να ανέβουν επί σκηνής για πρώτη φορά και να τζαμάρουν για περίπου 15 λεπτά κυρίως γύρω από τη reggaeμουσική. Αυτό, λοιπόν, το 15λέπτο τζαμάρισμα ήταν η αφορμή για τους 3 να δημιουργήσουν τους Bailemos.

Το συγκρότημα στα πρώτα του βήματα, έχει προσανατολισμούς σε διάφορα είδη μουσικήςόπως την balkan, την swing, την punk, αλλάπάντοτε με μια μεγαλύτερηπροτίμηση στην reggae και την ska. Με τον καιρό και καθώς γράφτηκαν και τα πρώτα τους κομμάτια (Isolation και Σκύλος), οι Bailemosθεωρούνσημαντικό να αποκτήσουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα κι έτσιεξελίσσονται μετάαπό μερικούς μήνες σε μια ska – reggae – dubμπάντα.

Βέβαια, πέρααπόαυτά τα 3 είδηενσωματώνουνείτε στα δικά τους κομμάτια,είτε στις διασκευές και αλλάσυγγενήείδηόπως η rocksteady και η onedrop. Επιρροές,επίσης, των μελών της μπάνταςεισχωρούν στη σύνθεση των κομματιών τους, αλλάπάντοτεδιακριτικάώστε να διατηρείται το προσωπικό τους στίγμα. Ο στίχος τους κοινωνικός, σατυρικόςαλλά και πολίτικοςδιακατέχεταιαπόαντιπολεμικά και αντιρατσιστικάχαρακτηριστικά. Κοινήαφετηρία για όλη την Bailemoπαρέα είναι ότιείμαστεπολίτες τους κόσμου κι ότι οι λαοίανεξαρτήτωςχρώματος, θρησκείας, σεξουαλικήςπροτίμησης δεν έχουν να χωρίσουντίποταπάραμόνο να ενώσουν.

Το καλοκαίρι του 2016 ηχογραφούν στη Θεσσαλονίκη στο studioBlueberry Co. Productions 4 δικά τους κομμάτια («Isolation», «ο σκύλος», «Αντιπολεμικό» και «Σ.Κ.Α») και έτσιπροκύπτει το 1ο τους EP με τίτλο «Vibration». Το EP βρίσκεταιτόσο στο youtubeόσο και στο bandcamp με την δυνατότηταfreedownload.

Περισσότερα για τους Bailemos
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCk5R4CYxHIdHaKUw-M2ZGRA
Facebook Page: https://www.facebook.com/bailemosband/

Περισσότερα για το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης:
https://www.facebook.com/events/386782502179418/