ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Μια ακόμη ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιείται από το πρωί της Τρίτης στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών, στην Κοζάνη, σε ια δράση του Συλλόγου “Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης Γέφυρα Ζωής”. Προηγήθηκε αντίστοιχη , εξαιρετικά επιτυχημένη, αιμοδοσία την προηγούμενη εβδομάδα στο ΤΕΙ στην Κοζάνη.

Οι φοιτητές του ΤΕΙ δραστηριοποιούνται και συσπειρώνονται, με στόχο να ενημερώσουν τους συμφοιτητές τους για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και της δωρεάς μυελού των οστών! Από το πρωί εθελοντές της Γέφυρας Ζωής βρίσκονται στο χώρο και ενημερώνουν τους φοιτητές, ενώ παράλληλα σε διπλανή αίθουσα πραγματοποιούνται οι αιμοληψίες από τους ενδιαφερόμενους.

Μιλώντας στον “Π.Λ.” ο εθελοντής στην ομάδα αιμοδοτών του Πανεπιστημίου Ηλίας Τέζας, σημείωσε πως η αντίστοιχη δράση ήταν πολύ πιο θετική, ωστόσο αρκετοί φοιτητές ακόμη φοβούνται να αιμοδοτήσουν, όπως αντίστοιχα δεν είναι ενημερωμένοι και για τη δωρεά μυελού των οστών. Στόχος των φοιτητών είναι να ενταθεί η ενημέρωση και όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές να αιμοδοτούν!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου “Γέφυρα Ζωής” Θεόδωρος Τσαουσίδης αναφέρθηκε στις ερχόμενες δράσεις : Την Πέμπτη 21 του μήνα στην βιβλιοθήκη του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης για να λαμβάνουν δείγματα μυελού των οστών. Επίσης, το Σάββατο στη 1 θα λαμβάνουν δείγματα στο Καυτατζόγλειο , όπου θα παιχτεί ο αγώνας μεταξύ της Ένωσης Δικαστών και του εκεί Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ η τελευταία αιμοδοσία του μήνα θα γίνει στις 28/3 στα γραφεία του συλλόγου στην Κοζάνη!


Β.Σ.