Οι Φανοί της Αιανής έχουν γλέντι, κεράσματα, μουσική και παραδοσιακά τραγούδια όπως όλοι οι φανοί. Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν και πραγματικά περνάς καλά σε αυτούς είναι οι επισκέψεις των άλλων φανών και η παρουσίαση από τον καθένα ενός δρώμενου.

Στο Φανό της Μυρμήγκους χθες το βράδυ ήρθαν ομάδες από τρεις Αιανιώτικους Φανούς και παρουσίασαν ο καθένας κάτι. Ο κόσμος παρακολούθησε και γέλασε με το χιούμορ, την ευρηματικότητα, τη σάτιρα σε γνωστούς, την παραλλαγή των ονομάτων και το ταλέντο των «ηθοποιών».

Τα έργα που παρουσιάστηκαν ήταν «Ρουκ ζουκ» με την Ζέτα Μακρυκαπούλια , «Μποξ ελαφρών» με νικητή ένα φοβερό παλαιστή απέναντι σε έναν διπλάσιο σε κιλά αντίπαλο του (στα συν ήταν και η φοβερή παρουσιάστρια των γύρων) και «Αδέσποτα Κάλλιανης» με πολύ νεαρό κόσμο και κέφι.

Μετά ο κάθε φιλοξενούμενος φανός έπρεπε να κλείσει την παρουσίασή του με ένα αυτοσχέδιο τραγούδι πάνω στο δρώμενο. Τελειώνοντας κεράστηκαν από τους υπεύθυνους του Φανού της Μυρμήγκους που τους περιποιήθηκαν με άφθονα κεράσματα.

Τέλος όλοι οι φανοί χόρεψαν και γλέντησαν μαζί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Όμορφη λεπτομέρεια τα φαναράκια που ανέβηκαν στον ουρανό για να τιμήσουν τα τριάντα χρόνια του φανού.

Ιωάννα Κύρου