Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

Ξεκινούν δειλά – δειλά οι φετινές προετοιμασίες του Δήμου Κοζάνης για τον Νιάημερο, την εμποροπανήγυρη της Κοζάνης, που διεξάγεται παραδοσιακά την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου. Πέρυσι, σύμφωνα με την απόφαση του δήμου, είχαν χωροθετηθεί στο πανηγύρι (στον γνώριμο χώρο), περί τις 200 θέσεις για εκθέτες (χωρίς να υπολογίζεται ο χώρος για τις καντίνες και το λούνα πάρκ), κάτι που θα παραμείνει και φέτος το ίδιο, μιας και οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες “ανεπαίσθητες”.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη ενοικίασης των περιπτέρων από εμπόρους, αυτά σχεδιάζεται πιθανόν να μην μεταβληθούν , αν και η τελική απόφαση δεν πάρθηκε ακόμη. Επίσης, σε ό,τι αφορά το λούνα παρκ , δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει κάπου η δημοπρασία του δήμου, μιας και το τίμημα που ζητούσε ήταν στις 45.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει διαπραγμάτευση και πιθανόν αυτό θα κατέβει για να ενοικιαστεί ο χώρος.

Για τα της διοργάνωσης του πανηγυριού εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες του Δήμου (Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών κ.ο.κ.), ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνουν και οι σχετικές συναντήσεις.

Για τη χωροθέτηση, ενδεικτικά, και σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Κοζάνης, που εφαρμόστηκε πέρυσι , για τον Νιάημερο και τις θέσεις στην Εμποροπανήγυρη, οι θέσεις μοιράζονται ως εξής στον χώρο:

Κατηγορία Super A: 50 θέσεις (με τίμημα 455 ευρώ)

Κατηγορία Α: 191 θέσεις (με τίμημα 360 ευρώ)

Κατηγορία Δ -Χαλιά: 10 θέσεις (με τίμημα 332 ευρώ).

 

Β.Σ.