ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

– Με σκάνερ για τον έλεγχο σκυλιών αν είναι “τσιπαρισμένα” θα εφοδιαστούν οι Δημοτικοί Αστυνόμοι

Σε μια σειρά ενεργειών που σαν στόχο έχουν να καλυτερεύσουν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Κοζάνη, αλλά και στον καλύτερο έλεγχο σε ό,τι αφορά τα ζώα συντροφιάς στην πόλη και κατά πόσο αυτά είναι ή όχι τσιπαρισμένα, προχωράει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου.

Ποιο συγκεκριμένα , όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης Γιάννης Γρηγοριάδης, προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα δύο συζητήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου με τη Δημοτική Αστυνομία, που αφορούν πρώτα, τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην πόλη και κατ’ επέκταση την τήρηση της καθαριότητας και επίσης μια δεύτερη σύσκεψη που αφορά τον έλεγχο στα σκυλιά, κατά πόσο είναι ή όχι τσιπαρισμένα.

Ειδικότερα, το πρώτο θέμα αφορά τη λειτουργία τόσο της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, όσο και των άλλων δύο λαϊκών στην Κοζάνη, την Τρίτη. Στόχος είναι να γίνεται έλεγχος από κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας ώστε να τηρείται τόσο το ωράριο, όσο και η καθαριότητα στον χώρο. Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, θα υπάρξει επαφή με τους συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, ώστε να υπάρξει συνεννόηση για το ωράριο λειτουργίας. “Στην περίπτωση που ζητήσουν παράταση, θα δείξουμε κατανόηση. κανονικά το ωράριο είναι στις 2.30 να τελειώνει η λαϊκή, αλλά μπορεί να παραταθεί μέχρι τις 3.30. Στόχος είναι, όμως, να μην υπάρχει επέκταση αυτού του ωραρίου, γιατί το χειμώνα ειδικά, δεν πρέπει να πιάνει τη νύχτα τα συνεργεία καθαρισμού. Η υπηρεσία περιβάλλοντος του δήμου και η δημοτική αστυνομία θα προχωρούν σε ελέγχους και για το πρώτο διάστημα -3/4 εβδομάδες- θα υπάρξει ανοχή, αλλά σε βάθος χρόνου αν εντοπίζονται παραβάσεις θα δίνονται πρόστιμα, και για το ζήτημα της καθαριότητας”, σημείωσε.

Μάλιστα, εκτός αυτού και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις λαϊκές αγορές, όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, θα ενταθούν οι περιπολίες σε όλη την πόλη, με μεικτά κλιμάκια, ώστε να εφαρμόζεται ο καθαρισμός καθαριότητας του δήμου (που αφορά τις αφίσες που βρίσκονται παντού στην πόλη, τα σκουπίδια, τα χαρτοκούτια που πολλές φορές γεμίζουν χώρους έξω από τους κάδους κ.α.)

Επίσης, το άλλο θέμα για το οποίο θα επιληφθεί ο δήμος, είναι ο έλεγχος στα ιδιόκτητα σκυλάκια, κατά πόσο θα είναι τσιπαρισμένα. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό θα δοθεί και ένα ειδικό σκάνερ στα συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας Κοζάνης. Στην περίπτωση που θα εντοπίζονται παραβάτες, θα βεβαιώνεται πρόστιμο, όπως ορίζει η νομοθεσία. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου να επανέλθει στο θέμα, ενημερώνοντας αναλυτικά τον κόσμο για τι προβλέπει σχετικά η νομοθεσία και τι πρέπει να εφαρμόζεται για τα ζώα.

Ερωτηθείς, σχετικά, αν επαρκεί το προσωπικό για να κάνει τους ελέγχους, τόσο στο κομμάτι της καθαριότητας, όσο και στο κομμάτι των ζώων, ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε πως οι έλεγχοι θα γίνονται στοχευμένα, κάθε μέρα και σε άλλα μέρη και στις 52 κοινότητες

 

Β.Σ.