Ξεκινά το Σάββατο 21 Οκτωβρίου το πρόγραμμα  «Κοζάνη 2017: Δράση Ανοιχτής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας» μια πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Κοζάνης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και την ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας . Στη δράση συμμετέχουν 10 επιχειρήσεις και 60 φοιτητές και νέοι της περιοχής.

Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί  στο Κοβεντάρειο στις 10.00 π.μ.

Η πρωτοβουλία αυτή ενσαρκώνει τη βούληση του Δήμου Κοζάνης και των φορέων της περιοχής να υποστηρίξουν με όλο το δυναμικό που διαθέτουν την ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας με έμφαση στην καινοτομία,  ενθαρρύνοντας τους νέους ανθρώπους να αντιληφθούν τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης αγοράς και φέρνοντάς τους πιο κοντά με την πραγματικότητα της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» οι επιλεγμένες  επιχειρήσεις θα αναθέσουν πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις ανάπτυξης ή διαμόρφωσης ενός νέου προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, με στόχο να εντοπιστούν και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα ή αστοχίες ως προς την επιτυχή αποδοχή του από την αγορά.

Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί στις 25 Νοεμβρίου με μια μεγάλη εκδήλωση, στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού με τη συμμετοχή  της κορυφαίας επιστήμονα Φωτεινής Αγραφιώτη.

Το πρόγραμμα Κοζάνη Ανοιχτή Καινοτομία υποστηρίζεται από τις επιχειρήσεις:

  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • Ελληνικά Πετρέλαια
  • ΔΕΗ
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Alfa Pastry

Χορηγοί επικοινωνίας το insider.gr και η Καθημερινή.

Περισσότερες πληροφορίες στο innokozani.gr

To πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.