Έντεκα παθολόγοι ελευθεροεπαγγελματίες ιδιώτες γιατροί θα στελεχώσουν το παθολογικό τμήμα της της Γενικής Κλινικής Ζωοδόχος Πηγή της Κοζάνης του Ομίλου Euromedica.Μετά από τρίωρη τηλεδιάσκεψη των γιατρών αποφασίστηκε να κάνουν 12ωρες βάρδιες με δύο γιατρούς σε κάθε εφημερία για να ελέγχονται τα παθολογικά περιστατικά. Επιστημονικός διευθυντής της και υπεύθυνος παθολογικού τμήματος είναι ο Λεωνίδας Πελτέκης.

Απαιτούνται τουλάχιστον δύο γιατροί σε κάθε εφημερία, έξι την ημέρα δηλαδή για να περιθάλπονται οι ασθενείς. Ήδη υπογράφτηκε σύμβαση και από την Τετάρτη αναμένεται η μεταφορά των πρώτων 15 περιστατικών μέχρι και 30-35 ανώτατο όριο. Ανάλογη σύμβαση υπογράφτηκε με την ψυχιατρική κλινική «Θεραπευτήριο Ν. Σπινάρη Α.Ε.» για ψυχιατρικούς ασθενείς .

Η επίσκεψη του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Χρίστογλου Κωνσταντίνο στην Γενική Κλινική Ζωοδόχος Πηγή κλινική το απόγευμα της Παρασκευής διευθέτησε πολλά ζητήματα με τις κλινικές να χρειάζονταν ένα διάστημα προετοιμασίας. Ανάλογη συνεργασία υπήρχε και με την ιδιωτική ψυχιατρική κλινική.

Τα περιστατικά που θα μεταφερθούν και στις δυο περιπτώσεις θα είναι καθαρά και μόνο μετά από μοριακό αρνητικό τεστ .Δεκαοχτώ ασθενείς της ψυχιατρικής θα μεταφερθούν στο Σπινάρη , το οποίο διαθέτει πλήρη στελέχωση προσωπικού και τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στη Euromedica θα γίνεται επανέλεγχος με μοριακό μηχάνημα και θα δημιουργηθεί θάλαμος αρνητικός πίεσης σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου