Μετά το κλείσιμο της παιδιατρικής και μαιευτικής της Φλώρινας, το νοσοκομείο έχει πάρει την κατιούσα, μιας και η χειρουργική έμεινε με δύο μόλις γιατρούς και οι παθολόγοι είναι έτοιμοι να σηκώσουν τα χέρια. Κάποιοι όμως κάνουν τα στραβά τα μάτια μη θέλοντας να δουν την πραγματικότητα.

Το Μαμάτσειο που εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο όγκο των ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας για τις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου δεν θα διαθέτει εφημεριακή κάλυψη στα ορθοπεδικά περιστατικά. Κι αυτό γιατί στηρίζεται στον ένα και μοναδικό μόνιμο γιατρό και κάθε απώλεια επικουρικού φέρνει λουκέτο. Αλλά και στις 15, 17 και 30 Ιανουαρίου η κατάσταση ήταν και θα είναι ανάλογη. Από τους τρεις επικουρικούς, αποχωρεί ο ένας και αύριο πιθανόν και κάποιος άλλος. Αυτή είναι η κατάντια στην υγεία να στηρίζεται το κεντρικότερο νοσοκομείο της περιφέρειας σε έναν μόνο γιατρό, όταν στο γειτονικό της Πτολεμαΐδας υπάρχουν επτά χωρίς να προσθέτουμε τους ειδικευόμενους.

Αλήθεια γιατί δεν μετακινείται κάποιος ορθοπεδικός από το Μποδοσάκειο στο νοσοκομείο της Κοζάνης; Πόσο χρόνο χρειάζεται το ΕΚΑΒ να μεταφέρει ένα ορθοπεδικό περιστατικό από το Βόιο στην Πτολεμαΐδα; Μια ερώτηση με πολλούς αποδέκτες που δεν φαίνεται να απαντιέται, αλλά αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την πρακτική που ακολουθείται. Θυμίζουμε ότι δεν προκηρύχθηκαν ποτέ μόνιμες θέσεις για την ορθοπεδική του Μαμάτσειου, ενώ προσλήφθηκαν τέσσερις ορθοπεδικοί στο Μποδοσάκειο. Ας χαμηλώσουν τα λάβαρα της επιτυχίας για την κατάσταση στην υγεία, η οποία κρατιέται συχνά από το φιλότιμο κάποιων εργαζομένων.

Ι.Π.