Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Ταλιατελες χωρίς αυγό
2 πλοκάμια χταποδιου κομμένα σε ροδέλες (μαγειρεμενο, βρασμένο)
Κρόκο Κοζανης διαλυμενο σε νερό
Θυμάρι, δυοσμο, βασιλικό
1 σκ.σκορδο
1 κρεμμυδακι φρέσκο λεπτοκομμενο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατελες σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευης τους 2 λεπτά λιγότερο (αλ ντεντε)
Σε ένα τηγάνι σωταρουμε το χταπόδι μαζί με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, μόλις εξατμισει το αλκοόλ προσθέτουμε ζωμό Κρόκο Κοζανης (περίπου 2 ποτήρια), το κρεμμύδι τα μυρωδικα μας και λίγο αλάτι.
Ενσωματωνουμε τα μακαρόνια μέσα στο μείγμα και είμαστε έτοιμοι μόλις τα υλικά δέσουν μεταξύ τους.