Του Σεφ Γιώργου Καλογερίδη

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

300 γρ. μύδια ψύχα

200 γρ. ρύζι γλασσέ

100 γρ. φασόλια Σισανίου

1 κρεμμύδι ψιλοκμμένο

1 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένη

6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση

7-8 στίμονες Κρόκου Κοζάνης

Ελαιόλαδο, Άνιθο, μαιδανό ψιλοκομμένο

Χυμό και ξύσμα απο 1 λεμόνι 1/2 ποτήρι λευκό κρασί αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα φασόλια μας αφού τα έχουμε αφήσει να μουλιάσουν από την προηγούμενη μέρα.. Μόλις κρίνουμε πως είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε και το ρύζι να γυαλίσει ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 1 λίτρο νερό περίπου (αν χρειαστεί περισσότερο προσθέτουμε στη διάρκεια) και τον κρόκο. Ανακατεύουμε ελαφρά μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ελέγχουμε ανακατεύοντας για 15-20 λεπτά. 3 λεπτά πρίν να είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μύδια, το χυμό, το ξύσμα, τα ντοματίνια , τα φασόλια και στο τελευταίο ανακάτεμα τα μυρωδικά μας. Μόλις τραβήξει τα τελευταία υγρά είναι έτοιμο. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε.