ΥΛΙΚΑ
4 καλαμάρια
1 κρεμμύδι
1 σκ.σκόρδο
50 γρ. λευκό κρασί
200 γρ. ρύζι γλασσέ
500 γρ. ζωμό λαχανικών
ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι
ελαιόλαδο, θυμάρι, άνηθο η μαιδανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια απο τα καλαμάρια αφου τα αφαιρέσουμε
Τα σοτάρουμε και αφαιρούμε τα υγρά τους, τα αφήνουμε στην άκρη
Στο τηγάνι προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο και αφου μαραθούν προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό.
Λίγο πριν τραβήξει τα υγρά βάζουμε μέσα στη γέμιση τα αρωματικά μας, αλάτι,πιπέρι ,ξύσμα, χυμό λεμονιού και τα πλοκάμια.
Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας, (όχι πολύ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι) και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες
Φουρνίζουμε για περίπου μισή ώρα περίπου μέχρι να είναι έτοιμα