Διαβάσαμε για την εισήγηση του Δημάρχου Κοζάνης για κατασκευή νέου νοσοκομείου … όχι Κοζάνης, αλλά Δυτικής Μακεδονίας .

Ας δούμε λοιπόν κάποια στατιστικά στοιχεία από την υπάρχουσα κατάσταση στην περιφέρεια μας. Υπάρχουν λοιπόν 780 κλίνες περίπου στην περιφέρειά μας εκ των οποίων οι 500 είναι μόνιμα κενές!!!! (Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία από την διαύγεια). Συζητάνε εκεί στην Κοζάνη για κατασκευή νέου νοσοκομείου…και να θυμίσω στον Κύριο Δήμαρχο, το νέο νοσοκομείο το είχε εξαγγείλει, πριν μερικά χρόνια ο Δ. Αβραμόπουλος, τότε υπουργός υγείας, μάλιστα είχε προσδιορίσει και τις κλίνες 700 τον αριθμό. Η εξαγγελία του βέβαια θύμιζε το ανέκδοτο με τον πολιτευτή, ο οποίος υποσχέθηκε ” όρχεις” σε ψηφοφόρο του, ανταποκρινόμενος σε αίτημά του.

Να σημειώσω δε την 10ετια του ’80, όταν έγινε η μεγάλη μεταρρύθμιση στα συστήματα υγείας της Ευρώπης, υπήρξε μείωση των νοσοκομείων σε ποσοστό σχεδόν 50%. (Σουηδία από 128 νοσοκομεία σήμερα μόλις 65, Ολλανδία από 180 σήμερα μόλις 100 κλπ). …..τι κάναμε εμείς; … κτίζαμε ανεξέλεγκτα νοσοκομεία , μέχρι και σε κωμοπόλεις, χωρίς κανένα σχέδιο…. υλοποιώντας το πρόγραμμα….. υγεία για τον λαό!!!. Απίστευτη σπατάλη χρημάτων και στελέχωση του ΕΣΥ με γιατρούς, που αφού προσελήφθησαν, δεν αξιολογήθηκαν ποτέ, δεν ελέγχθηκαν, δεν λογοδότησαν ποτέ!!!!….. εναρμονισμένοι με το γενικότερο δημόσιο….

Άραγε η μελέτη σκοπιμότητας, που επικαλείται ο Κυριος Δήμαρχος Κοζάνης, θα τα λάβει όλα αυτά υπόψιν?…ή θα υλοποιήσουμε άλλο ένα μεγαλόπνοο σχέδιο υγείας για τον λαό…..

Πηγή fb:Νικος Σαμαρας