«Δεν πρέπει να   αποδυναμωθεί στρατιωτικά η Δυτική Μακεδονία -Να γίνει επαγγελματικός στρατός-Ναι στις κλειστές δομές»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος , προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ Κοζάνης αναφέρθηκε στην δυνατότητα παραχώρησης των στρατοπέδων, στο προσφυγικό, αλλά και  το νέο στρατό που ετοιμάζει με περισσότερους επίλεκτους  επαγγελματίες. Ειδικά για το Στρατόπεδο  Μακεδονομάχων της Κοζάνης ανάφερε ότι περιμένει μια ολοκληρωμένη πρόταση από τη δημοτική αρχή, χωρίς να βρίσκει το περίφημο πρωτόκολλο  Συν αντίληψης  και Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κοζάνης και Υπουργείου, το οποίο είχε γνωστοποιήσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Κοζάνη, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης.

«To Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση για την αξιοποίηση ακίνητης  περιουσίας . Η ακίνητη περιουσία που είναι τα στρατόπεδα και όχι μόνο γίνεται με συγκεκριμένες διαδικασίες.Όποιος ενδιαφέρεται ,απευθύνεται στο Υπουργείο και στην αρμόδια υπηρεσία αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας» τόνισε λέγοντας ότι το στρατόπεδο Μακεδονομάχων είναι μια τεράστια έκταση με ένα  μικρό κομμάτι ενεργό από τις ένοπλες δυνάμεις.Πρότεινε μάλιστα να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί έστω και τμήμα του στρατοπέδου από τη δημοτική αρχή, αφού ετοιμάσει ο δήμαρχος μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Αναφορά έγινε στο Πρωτόκολλο Συν αντίληψης  και Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κοζάνης και Υπουργείου, το οποίο δεν το βρήκε ο ίδιος στο υπουργείο! Αυτό το μνημόνιο είχε αναφέρει ο κ. Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Κοζάνη, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης. Μίλησε για θεωρητικές αναζητήσεις  και εξαγγελίες , το ψωμοτύρι της πρώην κυβέρνησης  όπως το ονόμασε χωρίς τη δυνατότητα   να τελειώνει δουλειές .

Όσο για το στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη της Νεάπολης δεν ετέθη ποτέ θέμα για το ακίνητο του Δήμου Βοΐου, όπως ανέφερε ο υπουργός καλώντας τη δημοτική αρχή μαζί με τους βουλευτές να ετοιμάσουν   μια συγκεκριμένη  πρόταση.

Για τις κλειστές δομές

“Είναι απαραίτητο να χτιστούν  κλειστές δομές ως αντικίνητρο παράνομης  έλευσης στην χώρας μας ” τόνισε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος . Όταν κάποιος είναι πρόσφυγας έχει λόγο να εισέρχεται. “Όταν κάποιος είναι μετανάστης ωθείται από άλλα κριτήρια και σε κάθε περίπτωση εισέρχεται με τρόπο παράνομο» συνέχισε λέγοντας ότι  οι κλειστές δομές ως πρώτος χώρος υποδοχής είναι απαραίτητος  ώστε οι πρόσφυγες να πάρουν άσυλο και οι μετανάστες να επαναπατριστούν .

Για το στρατό στη Δυτική Μακεδονία και την χώρα 

Λόγος  έγινε για τα σύνορα  της  Δυτικής Μακεδονίας με Αλβανία,  Βόρεια Μακεδονία και Σκόπια  και την ανάγκη για  ισχυρές ένοπλες δυνάμεις ξεκαθαρίζοντας ότι η κύρια απειλή στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προέρχεται  εξ ανατολών, η οποία δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο . «Αν τολμήσει η Τουρκία να αναλάβει κάποια ενέργεια σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων , το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από όποιος όφελος μπορεί να αποκομίσει» είπε λέγοντας ότι δεν πρέπει να   αποδυναμωθεί στρατιωτικά η Δυτική Μακεδονία.

Σύντομα  θα εξαγγελθούν 2.000 θέσεις επαγγελματικών οπλιτών, όπως τόνισε  με έμφαση στις ειδικές δυνάμεις και κάποιες  τεχνικές ειδικότητες  για ναυτικό και πολιτική αεροπορία.«Πάμε σε πιο ευέλικτο , πιο μικρό ,πιο  ικανό  σε μαχητική ικανότητα και με ευελιξία στρατό.Λιγότεροι στρατιώτες και περισσότεροι επίλεκτοι επαγγελματίες.»

Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου