Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λυσσαρίδης στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης εξέφρασε τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει μετά και τις κατηγορίες της Γεωργίας Ζεμιλιάδου για σύγκρουση συμφερόντων. «Πραγματικά αισθάνομαι άσχημα τις τελευταίες μέρες .Έχω δεχτεί μεγάλο πόλεμο και πίεση που εύχομαι να μην τη ζήσετε. Η κα Ζεμπιλιάδου μου είπε ότι διαχειρίζομαι κονδύλιά, ότι είμαι δημοσιονομικός ελεγκτής . Με αφορμή αυτή την οργανωμένη και ανήθικη επίθεση εναντίον μου έχω να παραθέσω κάποια δεδομένα νομικά και ηθικά. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την ηθική μου και να θέτει σε διαπραγμάτευση τη νομιμότητα των κινήσεων μου με ψεύτικα στοιχεία ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα».

Σε συνέντευξη σε ανώνυμο συντάκτη , όπως ανάφερε «προσβάλλατε και μειώσατε δημοσίως την τιμή και υπόληψή μου και επιχειρήσατε κλίμα μίσους εναντίον μου .» .Προκειμένου μάλιστα να προσδώσει νομιμοφάνεια στα λεγόμενά της αναφέρθηκε στο άρθρο περί σύγκρουσης συμφερόντων , όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάχρης .

«Δεν μετείχα σε προπαρασκευαστική πράξη κατάρτισης του προγράμματος. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή που διασφάλισε τη διαδρομή του ελέγχου. Γνωρίζοντας όμως ότι είμαι μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης επιχειρήσατε να το εκμεταλλευτείτε είπατε ότι έπρεπε να το αναφέρω στο διατάκτη του προγράμματος. Αλλά το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης δεν έχει ρόλο διατάκτη. Ουδεμία ανάμειξη έχει λοιπόν το Περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης στη διαμόρφωσή του. Εγώ όταν μπήκα στον πολιτικό στίβο με ήξερε ο κόσμος ότι είμαι επιχειρηματίας. Η επιχείρησή μου πληρούσε του όρους και τις προϋποθέσεις για να υποβάλει πρόταση. Απολύτως νόμιμα υπέβαλα την πρότασή μου, δεν είχα καμιά παρέμβαση. Όταν μπήκα στον πολιτικό στίβο ήμουν επιχειρηματίας. Έχει πάνω από 15 υπαλλήλους. Πιστεύω στο δικαίωμα στην εργασία και θεωρώ ότι είναι ιερό. Για όσους μιλάνε για ανηθικότητα ,ανήθικο είναι να μην τους πληρώνω, αν δεν τους καταβάλω τα δώρα αν δεν είμαι εντάξει στις φορολογικές τους εισφορές .Έχτισα αυτήν την επιχείρηση από το 0 με κόπο και χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση από κανέναν . Οι γονείς μου με έμαθαν να ζω με τιμιότητα. Ο πατέρας μου μου έχει μάθει κάποιες αξίες .Επειδή οι ισχυρισμοί σας είναι εξυβριστικοί, προβάλλουν την τιμή και υπόληψή μυ , μειώνουν την εικόνα μου ως άνθρωπο και περιφερειάρχη.Η δολοφονία του χαρακτήρα είναι μια και αδιάντροπη πρακτική .Ζητώ αποκατάσταση της αλήθειας της τιμής μου και της οικογένειάς μου .»

Ιωάννα Παπαδημητρίου