ΛΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

– Τι λέει ο Σταύρος Γιαννακίδης για τις προσλήψεις σε ΜΕΘ Μαμάτσειου και ΤΕΠ στη Δ. Μακεδονία

Νέος σύγχρονος αξονικός τομογράφος θα έρθει το επόμενο διάστημα στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, αντικαθιστώντας αυτόν τον τομογράφο που υπάρχει σήμερα. Την είδηση, ανέφερε ο αντιπεριφερρειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, λέγοντας πως ο τομογράφος θα έρθει σε 6 μήνες από τώρα.

Αναλυτικότερα, από τη συνάντηση που είχε το προηγούμενο διάστημα ο κ. Γιαννακίδης στο υπουργείο Υγείας, με τους υπουργούς Ξανθό και Πολάκη, προέκυψαν θετικές ειδήσεις. Η πρώτη είναι για την προκήρυξη θέσεων εργασίας επιμελητών Β για τη ΜΕΘ του Μαμάτσειου. Μιας μονάδας που δεν λειτούργησε ουσιαστικά ποτέ, παρότι είχαν προσληφθούν 3 μόνιμοι γιατροί, στο παρελθόν, η εν λόγω μονάδα λειτούργησε ως μονάδα αυξημένης φροντίδας, όπως τόνισε ο ίδιος, κάνοντας λόγω για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη.

Επίσης, για το θέμα της χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Φλώρινας, βρέθηκε προσωρινά  λύση και η 3η ΥΠΕ πήρε απόφαση να τοποθετήσει 8 χειρούργους ώστε να καλύψουν το κενό μέχρι 31/7, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα χειρουργεία και η εφημεριακή κάλυψη. Επίσης για το ίδιο νοσοκομείο, είναι σε αναμονή 5 επικουρικοί ώστε να καλύψουν άμεσα κενά χειρουργικού, παιδιατρικού, νεφρού.

Ακόμη, μετά από προσπάθεια  έρχεται νέος αξονικός τομογράφος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Όπως είπε ο κ. Γιαννακίδης, αυτός ο τομογράφος που υπάρχει τώρα στο Μαμάτσειο χρονολογείται από το 2003 και είναι 2 τομών. Πανελλαδικάκ 20 τομογράφοι θα πάνε σε νοσοκομεία της χώρας, και θα είναι υπερσύγχρονοι, 16 τομών. Το κόστος θα καλυφθεί από το υπουργείο υγείας και ο τομογράφος θα έρθει σε 4-6 μήνες από τώρα.
Τέλος ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στη στελέχωση των ΤΕΠ στη Δυτική Μακεδονία με νέο προσωπικό, μιας και έρχονται 19 γιατροί επειγόντων περιστατικών, εκ των οποίων οι 4 θα είναι στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

Β.Σ.