Κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον ακριτικό νομό, οι διασώστες του ΕΚΑΒ Φλώρινας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με δύο σχεδόν ασθενοφόρα οχήματα σε καθημερινή βάση.

Μετά από προσπάθειες ετών ο Τομέας ΕΚΑΒ Φλώρινας απέκτησε επιτέλους την δική του κτιριακή υποδομή.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Φλώρινας κατόπιν ενεργειών του Δ/ντη ΕΚΑΒ Κοζάνης κου Δ. Παπαγγελή εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης κτιρίων, στεγάστρου και τμημάτων του οικοπέδου του Γ.Ν Φλώρινας στο ΕΚΑΒ Κοζάνης Τομέα Φλώρινας της χρήσης άνευ ανταλλάγματος (χρησιδάνειο) των:

1. Μονώροφο ισόγειου κτίσματος του Γ.Ν Φλώρινας, εμβαδού 58,37m2, το οποίο βρίσκεται εντός του οικοπέδου του Γ.Ν Φλώρινας, στο Νότιο τμήμα αυτού, επί της οδού Δήμητρας και παραπλεύρως της νότιας πύλης του οικοπέδου.

2. Μονώροφου ισόγειου δίχωρου κτίσματος λεβητοστασίου (χώρος λέβητα, χώρος δεξαμενής καυσίμων), εμβαδού 7,40 m2, με τον εξοπλισμό θέρμανσης που περιέχεται σε αυτό, το οποίο βρίσκεται εντός του οικοπέδου του Γ.Ν. Φλώρινας, στο Νότιο τμήμα αυτού, επί της οδού Δήμητρας και παραπλεύρως του κτιρίου που αναφέρεται στο (1).

3. Στεγάστρου εμβαδού 37,42 m2 στη βόρεια πλευρά του αναφερόμενου στο (1) κτίσματος, για στάθμευση ασθενοφόρων.

4. Τμήματος του οικοπέδου του Γ.Ν. Φλώρινας στο οποίο βρίσκονται τα ανωτέρω κτίσματα, εμβαδού 135,50 m2, στο Νότιο τμήμα του οικοπέδου του Γ.Ν. Φλώρινας, επί της οδού Δήμητρας και παραπλεύρως της Νότιας πύλης του οικοπέδου.

5. Τμήματος του οικοπέδου του Γ.Ν. Φλώρινας, πλησίον των αναφερόμενων στα (1,2,3,4), εμβαδού 70,00 m2, στο Νότιο τμήμα αυτού, για στάθμευση ασθενοφόρων.

Η παραχώρηση της χρήσης είναι 25 έτη και γίνεται άνευ ανταλλάγματος.

Μετά την παραχώρηση των παραπάνω εγκαταστάσεων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ενεργειακή αναβάθμιση των χώρων στέγασης και διαμονής του προσωπικού, την κατασκευή σκέπαστρου για τα ασθενοφόρα οχήματα και γενικά την ανακαίνιση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα ο Τομέας ΕΚΑΒ Φλώρινας.

Ο χώρος στον οποίο προορίζεται να κατασκευαστεί στέγαστρο για την στάθμευση των ασθενοφόρων οχημάτων

Ο Τομέας ΕΚΑΒ Φλώρινας ανήκει στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης). Οι 20 διασώστες του Τομέα, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον ακριτικό νομό, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με δύο σχεδόν ασθενοφόρα οχήματα σε καθημερινή βάση.

Οι εργαζόμενοι είναι μέλη του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: www.ekabnews.gr