ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)
1 κιλό μοσχαρίσιο διάφρασμα καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες (ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ να είναι σιτεμένο)
4 ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
6-7 φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζωμός Κότας
Για τη σάλτσα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με με το σκόρδο το βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ραντιζουμε με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και το ζωμό κότας να φτάσει μέχρι τη μέση των λαχανικών και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά
Μόλις ψηθούν αφαιρουμε απο το ταψί και πολτοποιούμε σε ένα μίξερ
Περνάμε το μείγμα απο σίτα και έχουμε τη σάλτσα μας
Άν είναι αραιή τη δένουμε ζεσταίνοντας την στο μάτι για λίγο, άν είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγο ζωμό κότας
Για το διάφραγμα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε το διάφραγμα
Σωτάρουμε 3 λεπτά περίπου (ο χρόνος εξαρτάται απο το βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε) απο την κάθε πλευρά και έπειτα αφαιρούμε το κρέας μας απο το τηγάνι το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο αφού έχουμε προσθέσει αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε 4 λεπτά να ξεκουραστει…
Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα…