ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΩΝ

– Τι πρότειναν οι κάτοικοι

Απολογισμό δράσεων για τα 2.5 χρόνια που η νέα δημοτική αρχή βρίσκεται στο “τιμόνι” , έκανε το απόγευμα της Τετάρτης από την πλατεία της Σκ’ρκας, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, στο πλαίσιο λαϊκής συνέλευσης με θέμα το παρόν και το μέλλον της Κοζάνης. Στο  επίκεντρο βρέθηκε, σαφώς, το αναπτυξιακό σχέδιο του δήμου για μια σειρά θεμάτων, αλλά και τα ζητήματα που έθεσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι επί τάπητος, στον δήμαρχο Κοζάνης.
Στις ανακοινώσεις που έγιναν και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η κατασκευή δρόμου στην Αηλιόστρατα, πλάτους 6 μέτρων, με σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων, έργο που σχεδιάζεται να δημοπρατηθεί. Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε πως προχωράει η μελέτη για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο 6ο Γυμνάσιο, που βρίσκεται στην περιοχή εκείνη. Ένα ακόμη θέμα που αφορά τους κατοίκους είναι η ένα νέο έργο που θα γίνει στην περιοχή του Ξενία, με διαμόρφωση πεζοδρομίων. Παράλληλα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως προχωρούν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση του επάνω μέρους του δημοτικού κήπου Κοζάνης , επάνω από το δημοτικό πάρκο. Θετικές εξελίξεις υπάρχουν και για στρατόπεδο Μακεδονομάχων, αφού προχωρούν σε καλό κλίμα οι διαβουλεύσεις με τον αρμόδιο υπουργείο Άμυνας, για την αξιοποίησή του.

Φυσικά, στο επίκεντρο της ενημέρωσης του δημάρχου προς τους κατοίκους βρέθηκαν και θέματα στα οποία η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως  η νέα ΒΙΠΕ που προχωράει, το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπλασης για την αναδιαμόρφωση της περιοχής ΟΣΕ, το έργο ανακατασκευής των γηπέδων μπάσκετ που προχωράει ήδη στο ΔΑΚ, αλλά και ο σχεδιασμός για την ανάπλαση του άλσους Κουρί, που σχεδιάζεται να προχωρήσει το φθινόπωρο.

Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, έθεσαν ζητήματα όπως το γενικό πολεοδομικό σχέδιο για το θέμα της Αηλιόστρατας, αλλά και το τελευταίο πρόβλημα των ημερών που είναι οι πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις. Για το εν λόγω θέμα, ο δήμαρχος τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα με φραγμένα φρεάτια, παρόλα αυτά ο όγκος του νερού που πέφτει είναι αρκετός. Μια σκέψη της δημοτικής αρχής, είναι, ενδεχομένως, η κατασκευή μια τάφρου, εξωτερικά της πόλης. Επίσης, ένα ακόμα ζήτημα που έθεσαν οι κάτοικοι είναι η πλατεία της Σκ’ρκας, που δεν αξιοποιείται όσο έπρεπε. Ακόμη, ένα θέμα που τέθηκε από τους κατοίκους είναι για τη χρήση του δημοτικού πάρκου και τα αδέσποτα  και το πρόβλημα που εκεί δημιουργείται. Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα της γειτονιάς. Ακόμη, από πλευράς κατοίκων τέθηκε το θέμα, όπως τα λήμματα που καταλήγουν από την ανατολική Κοζάνη και την Χαραυγή, στη Λίμνη Πολυφύτου. Ακόμη, υπάρχει πρόταση για επέκταση της πλατείας της Σκ’ρκας στο οικόπεδο βόρεια της Πλατείας, ώστε να επεκταθεί. Ακόμη, μια πρόταση είναι να αναπαλαιωθεί και να συντηρηθεί από τον δήμο Κοζάνης, ώστε να γίνει επισκέψιμο, το διατηρητέο σπίτι επί της οδού Ηπείρου, ως δείγμα λαϊκής κατοικίας.

Β.Σ.

 

 

 Η ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης

“Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία της Σκ΄ρκας, πρώτη από μια σειρά συνελεύσεων στην πόλη της Κοζάνης.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης προχώρησε σε έναν  απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής και συζήτησε με τους δημότες για τα προβλήματα, που τους απασχολούν. Παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις όπως η παραχώρηση στο Δήμο Κοζάνης της έκτασης του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η  ενεργοποίηση της ΒΙΠΕ Κοζάνης, το άνοιγμα του Κλειστού Γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης, η ανακατασκευή των εξωτερικών γηπέδων μπάσκετ στο ΔΑΚ Κοζάνης, η ανάπλαση του Κουρί που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες, η σημαντική πρόοδος των συνομιλιών με τους αρμόδιους φορείς για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων και την αξιοποίηση του Ξενία.

Στη συζήτηση τέθηκαν σημαντικά ζητήματα, όπως το Γενικό Πολεοδομικό, τα προβλήματα από τις  έντονες βροχοπτώσεις, η καθημερινότητα, η κατάσταση στο Δημοτικό Πάρκο και στην πλατεία της Σκ’ρκας κ.α

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τους πολίτες πως:

– Τους επόμενους μήνες δημοπρατείται η κατασκευή της οδού Αηλιόστρατας μέχρι το αμαξοστάσιο του Δήμου (Νιάημερος)

– Δημοπρατείται η κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή του Ξενία.

– Ολοκληρώνεται η μελέτη για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

– Προχωρά  η μελέτη και  τους επόμενους μήνες θα δημοπρατηθεί το  έργο ολοκλήρωσης του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης  προϋπολογισμού  περίπου 300.000 ευρώ  που περιλαμβάνει συντήρηση διαδρόμων, πρασίνου, λιμνών, διαμόρφωση του πάνω μέρους του πάρκου (ανοιχτό γυμναστήριο- αναψυκτήριο- τουαλέτες).

 

Οι λαϊκές συνελεύσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες γειτονιές της Κοζάνης.”