Τεστ αντιγόνου (rapid τεστ) πρότεινε η ελληνική Ομοσπονδία χάντμπολ στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) για την διεξαγωγή των αναμετρήσεων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών και η πρότασή της, κατά πληροφορίες του greekhandball.com, έγινε δεκτή.

Το ανανεωμένο υγειονομικό Πρωτόκολλο, που πρότεινε η ΟΧΕ και το οποίο εγκρίθηκε, συνέταξε ο εξέχων ορθοπεδικός ιατρός, Κώστας Μαναβής. Στην παράγραφο 2 αυτού τονίζεται ότι «κάθε εβδομάδα θα διενεργούνται τεστ αντιγόνου για Covid-19 από διαπιστευμένα εργαστήρια για κάθε αθλητή-τρια και μέλος του τεχνικού προσωπικού, αλλά και των στελεχών των αγώνων (διαιτητές, παρατηρητές, γραμματεία αγώνων. Τα αποτελέσματα των τεστ από όλους θα αποστέλλονται στην ΟΧΕ».

Παράλληλα, στην παράγραφο 3 αναφέρεται: «Η ΟΧΕ θα αποστέλλει στην ΓΓΑ μια φορά την εβδομάδα, συγκεντρωτικό πίνακα, ο οποίος θα περιλαμβάνει τον συνολικό αριθμό προληπτικών ελέγχων Covid-19, καθώς και τον αριθμό των τυχόν θετικών δειγμάτων».

Βεβαίως, όλες οι αναμετρήσεις θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών, όπως ορίζεται στην παράγραφο 9.

Πλέον, αναμένεται από την ΓΓΑ η γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας, από την οποία θα επιτρέπεται η διεξαγωγή παιχνιδιών.

Πηγή:maties-staspor.blogspot.com