Στην ανακοίνωση πως εκδόθηκε το ΦΕΚ ώστε ο αιωνόβιος πλάτανος της Λευκοπηγής να κηρυχτεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης, προέβη ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλακεντάς , στο περιφερειακό συμβούλιο.

Τις θερμές ευχαριστίες του απηύθυνε ο πρόεδρος του χωριού κ. Ζαμίχος. Ο τελευταίος, μίλησε στο συμβούλιο λέγοντας χαρακτηριστικά πως “εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και ευχαριστώ τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά και εξ αρχής κίνησαν τις διαδικασίες. Ο πλάτανος της Λευκοπηγής αποτελεί διακριτικό και σταθερό σημείο στην ιστορία της Λευκοπηγής που ξεκίνησε το 1950 και αποτελεί τη δεσπόζουσα αξία του ιστορικού κέντρου της, μαζί με τον Άγιο Πρόδρομο και το καμπαναριό της Λευκοπηγής.  Η ενέργεια αυτή θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας και μαζί με τον παραδοσιακό μύλο , τα νερά και το πάρκο του Αηλιά θα καταστήσουν τη Λευκοπηγή ένα περιπατητικό κέντρο εκπαίδευσης, δίνοντας πνοή στην περιοχή”, σημείωσε, ευχαριστώντας προσωπικά τους κ.κ. Καρυπίδη και Πλακεντά.

Από την πλευρά του ο κ. Πλακεντάς μίλησε για την ανάγκη ανάδειξης του πλάτανου, με μια σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων, ώστε να αναδείξει τα εν λόγω χαρακτηριστικά στοιχεία της κοινότητας.

Β.Σ.