ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μεν μια ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις, ωστόσο ο καιρός φαίνεται πως θα κάνει τα …κόλπα τους σε όσους κοζανίτες και κοζανίτισες θα θελήσουν να τον περάσουν έξω από το κλεινόν άστυ.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα από τη Φλώρινα όπου βρέθηκε για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού για την αντιπυρική περίοδο, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης αναφέρθηκε τόσο στην προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, όσο και στις καιρικές προβλέψεις για τον καιρό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σχολιάζοντας την προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λάβουν οι πολίτες και την ανάγκη να ενημερώνονται άμεσα οι αρχές για τυχόν πυρκαγιά.

Σε ό,τι αφορά το τριήμερο, ο καιρός φαίνεται πως παραμένει άστατος και για τις επόμενες τρεις – τέσσερις ημέρες, ενώ το μεσημέρι – απόγευμα της Παρασκευής υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, με κατά τόπους ισχυρά τα φαινόμενα. Βέβαια, δεν αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής, ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 24 βαθμούς και πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Ίδιο σκηνικό και την Κυριακή με βροχές για τις απογευματινές ώρες, ενώ για Δευτέρα και Τρίτη θα σημειωθούν βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, πότε βόρειοι και πότε ανατολικοί, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 14-24 βαθμούς στις μέγιστες τιμές. Ο Μάιος κυλάει με άστατο καιρό και θα συνεχιστεί μέχρι και να βγει ο μήνας, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από τις αρχές Ιουνίου, με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου!

Β.Σ.