Η ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ 24Η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 33Η ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
– “Τα παιδιά έκαναν το απίστευτο. Η θέση που πήραμε ήταν κατόρθωμα” λέει ο καθηγητής τους!

Με σπουδαίες εμπειρίες ζωής και μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, επέστρεψε από την Ιταλία η ομάδα από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αγωνίστηκε στον διεθνή αγώνα μονοθέσιων, (Formula Student), όπου και συναγωνίστηκε δεκάδες φοιτητικών ομάδων από πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου και η μονοθέσια φόρμουλα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με τον “Δαίδαλο”, όπως ονομάστηκε το μονοθέσιό της, τερμάτισε στον βασικό αγώνα της Κυριακής στην 24η θέση, από το σύνολο 51 ομάδων! Επίσης, έλαβε την 33η θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα, γεγονός που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους συμμετέχοντες, μιας και ήταν η πρώτη αντίστοιχη συμμετοχή για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε ανάλογο διαγωνισμό!
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού , του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και υπεύθυνος της ομάδας και του έργου κ. Σάββας Δουβαρτζίδης, η εμπειρία ήταν πολύ θετική , τονίζοντας ότι τα παιδιά έκαναν το “απίστευτο”, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις στους πάντες και αποκομίζοντας σπουδαίες εμπειρίες! “Ήταν η πρώτη μας συμμετοχή, είχαμε ένα αμάξι που φτιαχνόταν μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν είχαν μπορέσει να γίνουν δοκιμές σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, το όχημά μας πέρασε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, και μάλιστα χρειάστηκε να γίνουν οι αντίστοιχες προσαρμογές. Να φανταστείτε πως 20 ομάδες κόπηκαν στους τεχνικούς ελέγχους. Εμείς είδαμε τη διαδικασία, την αυστηρότητα του διαγωνισμού, και το ό,τι καταφέραμε να μπούμε στους αγώνες ήταν από μόνο του πολύ σημαντικό. Πλέον ξέρουμε τι να περιμένουμε για τους μελλοντικούς αγώνες. Καταλάβαμε τι θα πει οργάνωση και ξέρουμε τι να διορθώσουμε στο μέλλον”.
Μάλιστα, όπως εκτιμάει ο κ. Δουβαρτζίδης, αν η ομάδα είχε περισσότερη εμπειρία, θα είχε τερματίσει άνετα στη δεκάδα! Ο “Δαίδαλος” άφησε τις θετικότερες εντυπώσεις, έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση , έχοντας σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Η ομάδα αποτελούνταν από 15 άτομα, ενώ στα επόμενα σχέδιά της είναι η τροποποίηση του “Δαίδαλου”, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει του χρόνου σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.
Ακόμη, ήδη σχεδιάζεται το νέο όχημα, από την αρχή, ώστε να συμμετέχει στον αντίστοιχο διαγωνισμό για την μεθεπόμενη χρονιά! “Όσο υπάρχουν φοιτητές που ενδιαφέρονται, εμείς θα είμαστε συνεχώς στους αγώνες”, ανέφερε τέλος ο κ. Δουβαρτζίδης, λέγοντας πως “τα παιδιά έκαναν το απίστευτο. Πήγαμε στην Ιταλία με ολόκληρο συνεργείο , ενώ έπρεπε να κάνουμε τροποποιήσεις . Η θέση που πήραμε ήταν ένα κατόρθωμα για όλη την ομάδα”.
Πολλά μπράβο στα παιδιά και καλές επιτυχίες στο μέλλον!

Β.Σ.