ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ , ΚΑΘΕΤΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

– Τι λέει στο ράδιοΛόγος η Υποδιοικητής της Τροχαίας

Με μεγάλη δυσκολία και πολλές καθυστερήσεις, λόγω χιονιού και παγετού, γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό, επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η Εγνατία οδός. Μάλιστα η Τροχαία Κοζάνης αναφέρει πως η κυκλοφορία σε όλο το Νομό γίνεται υποχρεωτικά με αντιολισθητικές αλυσίδες ή τουλάχιστον χιονολάστιχα.

Για τις περιοχές στις οποίες εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα και δίνεται βαρύτητα, μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η  Υποδιοικητής Τροχαίας Κοζάνης, Σοφία Παπασυμεών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “Είναι μια δύσκολη ημέρα για εμάς και τον κόσμο που προσπαθεί να μετακινηθεί, με το προσωπικό της τροχαίας να προσπαθεί να βοηθήσει τον κόσμο στη μετακίνησή του αυτή.  Τα οχήματα πρέπει να κινούνται με αλυσίδες ή χιονολάστιχα και στο επαρχιακό και στο εθνικό δίκτυο αλλά και την Εγνατία οδό, αφού η σφοδρή χιονόπτωση δημιούργησε και εκεί προβλήματα. Υπάρχει συνεννόηση και με άλλους φορείς για να βοηθούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα”.

Νεράιδα

Τα προβλήματα εκτείνονται σε όλο το δίκτυο και προς Λάρισα και στην Εγνατία και στους Κάθετους άξονες προς Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, αλλά και προς Σιάτιστα, Βατερό, Σέρβια, όπου υπάρχει πρόβλημα. Επίσης εκτενής ήταν η χιονόπτωση την Τετάρτη και στο Σαραντάπορο, ενώ παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και προς Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με την κ. Παπασυμεών τα περιπολικά ενημερώνουν τους οδηγούς για να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, διαφορετικά τα σταματάνε επιτόπου στο σημείο.
Επίσης, στην πόλη της Κοζάνης είναι δύσκολη η κατάσταση, και όπως τόνισε η υποδιοικητής, γλιστράει αρκετά, συνιστώντας στους οδηγούς να προσέχουν, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, αφού την Τετάρτη επικρατούσε πυκνή χιονόπτωση και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Βελβεντό

περιοχή ΖΕΠ

Β.Σ.

 

διαβάστε επίσης

Ώρα 10.00΄: Ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Αλυσίδες παντού στο Νομό Κοζάνης