Μετά τη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά που μπήκαν πρώτες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καταφέραμε το ακατόρθωτο. Η Π.Ε. Κοζάνης κοκκίνισε, πρώτη σε όλη την χώρα, βρίσκεται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου και δοκιμάζει για μια ακόμα φορά τις αντοχές της. Γίνεται πρώτο θέμα παντού για την μη τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεκάδες απορίες έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης μετά την επιβολή των μέτρων πέρα από τη λειτουργία των σχολείων. Μπορεί να μετακινηθεί ένας εργαζόμενος σε άλλη περιφερειακή ενότητα; Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών από και προς τον νομό; Τι γίνεται με προγραμματισμένες επεμβάσεις και ιατρικές εξετάσεις πολιτών του Ν. Κοζάνης σε άλλους νομούς; Τι γίνεται με την τροφοδοσία των καταστημάτων;

Και κυρίως τι θα απογίνει με τα καταστήματα που βάζουν για μια ακόμη φορά λουκέτο; Κανείς δεν θα σωθεί με τα 534 ευρώ, ούτε με την μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σίγουρα πρέπει να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων για να συγκεντρωθούν τα δικαιολογητικά και στο διάστημα αυτό να αυξηθεί και ο προϋπολογισμός. Και πάλι όμως δεν αντέχεται δεύτερο κλείσιμο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου