Τη διενέργεια όλων των διεργασιών για τη μελέτη σχετικά με το τούνελ που αναμένεται να συνδέσει τα δύο μέρη της πόλης της Κοζάνης στο δρόμο προς Κρόκο, ο οποίος σήμερα καλύπτεται από μία μεταλλική γέφυρα, εξήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, 5 Ιουνίου, ο αρμόδιος αντιπρόεδρος, Κώστας Δεσποτίδης.

Το μήκος του τούνελ αναμένεται να φτάσει τα 350 μέτρα και θα ενοποιήσει εκείνο το τμήμα της πόλης – ανατολικά της γέφυρας προς τον Κρόκο – που χωρίζεται από το όρυγμα που δημιουργούν στο σημείο οι σιδηροδρομικές γραμμές. Το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ, ενώ εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης. Μιλώντας για τη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Κοζάνης, ΟΣΕ Α.Ε. και ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε. για το έργο, ο κ. Δεσποτίδης δήλωσε πως «ο ΟΣΕ δημιουργεί ένα φάκελο έργου για τη διενέργεια διαγωνισμού για τη μελέτη και μετά θα ακολουθήσει η πρόσκληση από τη διαχειριστική αρχή και η κατασκευή, μέσω του ΕΣΠΑ. Άρα είναι μία συνεργασία μεταξύ Δήμου, ΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ ακριβώς επειδή είναι ένα ειδικό τεχνικό έργο και θα έπρεπε να έχουμε συμβούλους τους οργανισμούς αυτούς».

Το συγκεκριμένο τεχνικό έργο με τη μορφή Cut & Cover (tunnel), από τη μία, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του σιδηρόδρομου και, από την άλλη, δημιουργεί μία νέα επιφάνεια, η οποία ενοποιεί την πόλη και επιτρέπει τη δημιουργία και εγκατάσταση χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ε.Σ