Το σχέδιο της τεχνικής υπηρεσίας προβλέπει μία παιδική χαρά ανά κοινότητα με τα λιγοστά διαθέσιμα χρήματα να καθιστούν αναξιόπιστο κάθε σχεδιασμό. Ήδη εδώ και ένα χρόνο ακούγαμε για  800.000 ευρώ, τα οποία θα βελτίωναν την κατάσταση 120 παιδικών χαρών. Κάποια στιγμή οι 120 περιορίστηκαν στις 60 και αυτή τη στιγμή πληροφορούμαστε ότι 30 παιδικές χαρές βρίσκονται λίγο προ των πυλών της πιστοποίησής τους με ISO και άλλες 17 είναι κοντά στην υπογραφή σύμβασης. Δηλαδή περίπου 50 περίπου παιδικές χαρές σε όλο το δήμο Κοζάνης με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ ευελπιστούν να αλλάξουν λίγο την εικόνα της πόλης, η οποία πλήττεται βάναυσα από τις φθορές και τη δυσκολία αποκατάστασης των οργάνων.

Είναι πολύ δυσάρεστο να καταστρέφονται οι χώροι παιχνιδιού με τους γονείς να γίνονται συχνά παθητικοί θεατές των φθορών από τα ίδια τους τα παιδιά .Από την άλλη είναι άδικο να φτάνουν οι ίδιοι  στον εισαγγελέα για τραυματισμούς παιδιών σε παιδικές χαρές διεκδικώντας αποζημιώσεις . Για αυτές τις περιπτώσεις που είναι υπαρκτές και στο δήμο Κοζάνης, ξηλώνονται όργανα μη ασφαλή, δεν αντικαθίστανται δει δη χρημάτων και  η τεχνική υπηρεσία είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική.

Όλα αυτά φυσικά δεν αποτελούν άλλοθι για τις τεράστιες καθυστερήσεις στο αναγκαίο ρεκτιφιέ των παιδικών χαρών, οι οποίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Προφανώς και κάτι πιο δραστικό πρέπει να γίνει, το οποίο προφανώς και δεν κατάφερε ο δήμος να επιλύσει.

Ι.Π.

Ο Δήμος Κοζάνης ετοιμάζει μελέτη για την πιστοποίηση των 120 παιδικών χαρών  – Φτηνά μπαλώματα στις παιδικές χαρές και μεγάλη καθυστέρηση

62 παιδικές χαρές της Κοζάνης διεκδικούν ψίχουλα για την ανακατασκευή τους – Ο Δήμος Κοζάνης «δεν υποχρεούται να απαντήσει» για την κατάστασή τους

Καταστροφές στις νέες παιδικές χαρές της Κοζάνης

Παραδίδονται με αργούς ρυθμούς οι παιδικές χαρές στα παιδιά της Κοζάνης

Η Κοζάνη του «Τόπος Να Ζεις» χωρίς παιδικές χαρές