ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΟΙΝΟΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΑΣ ΜΕΣΩ Α.Τ. Μ. ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Θετικότατη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο εγχείρημα της νέας ομάδας αγελαδοτρόφων από την περιοχή, όπου συσπειρώθηκαν και αποφάσισαν να περάσουν την πώληση γάλακτος στο επόμενο επίπεδο! Απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή , με τον τελευταίο να προμηθεύεται το γάλα μόνος του, από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

το κατάστημα στην Κοζάνη

Ήδη στην Κοζάνη επί της Παύλου Μελά 19 λειτουργεί από τις αρχές Δεκεμβρίου το πρώτο κατάστημα με γάλα ” από πρώτο χέρι”, ενώ ήδη έχει βρεθεί και ο δεύτερος χώρος πάλι στην πόλη της Κοζάνης. Πρόκειται για χώρο προς την περιοχή του γηπέδου – δημοτικού ωδείου , που θα λειτουργήσει μέσα στον χειμώνα. Ωστόσο, πολύ πιο σύντομα (εντός των επόμενων ημερών), θα λειτουργήσει το κατάστημα “από πρώτο χέρι” στην πόλη της Πτολεμαΐδας (οδός Νοσοκομείου 9), με Α.Τ.Μ. …γάλακτος που θα σας προμηθεύουν φρέσκο αγελαδινό και ποιοτικό γάλα σε συμφέρουσα τιμή.

Πρόκειται για μια ομάδα έξι αγελαδοτρόφων από την Οινόη και τα Λεύκαρα που παράγουν γάλα, το οποίο παστεριώνεται και διανέμεται στον καταναλωτή την ίδια ημέρα. Η ανταπόκριση του κόσμου στο εγχείρημα των πρώτων αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοποιητικών προϊόντων, ήταν πολύ θερμή στην Κοζάνη. Όπως λέει χαρακτηριστικά η υπεύθυνη επικοινωνίας Εύη Αμανατίδου “από την πρώτη ημέρα που ανοίξαμε το πρώτο μας κατάστημα η ανταπόκριση ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Οι εντυπώσεις όλων είναι πολύ θετικές, όπως ενθαρρυντικές είναι και εξαιρετικά καλές εντυπώσεις των φοιτητών, που έχουν δει και σε άλλες πόλεις παρόμοιο τρόπο διάθεσης γάλακτος και τους είναι κάτι γνώριμο και οικείο”.
Ο κόσμος της περιοχής εντυπωσιάστηκε τόσο από την ποιότητα του γάλακτος , όσο και από τη λειτουργία του καταστήματος. Το γάλα “από πρώτο χέρι” εμφανίζεται ιδιαίτερα εύγευστο για το κοινό, ενώ αρκετά άτομα που δυσκολεύονται να πιουν γάλα, βρίσκουν το συγκεκριμένο πολύ καλό. Η διαδικασία με την οποία μπορεί κανείς να αγοράσει γάλα είναι καινοτόμα: Ο πελάτης διαλέγει τι μπουκάλι θέλει να χρησιμοποιήσει (πλαστικό μιας χρήσης που κοστίζει 0.20 ευρώ ή γυάλινο πολλών χρήσεων με 0.50 ευρώ κόστος), τοποθετεί το μπουκάλι στην ειδική θέση και άμεσα έχει ποιοτικό και οικονομικό γάλα, στην ανταγωνιστική τιμή του ενός ευρώ για 1 λίτρο (στην οποία και θα παραμείνει).

Σημαντικό για τον πελάτη είναι ότι μπορεί να ενημερώνεται ανά πάσα ώρα και στιγμή για την ημερομηνία παστερίωσης του γάλακτος, ενώ σύμφωνα με τον ίδια είναι σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει την ιχνιλασιμότητα του προϊόντος, από που προμηθεύεται το γάλα και που μεταποιείται (μεταποιητής είναι ο κ. Κοσμάς Κυπίρτογλου).

το κατάστημα της Πτολεμαΐδας

Ο ανεφοδιασμός των μηχανημάτων γίνεται καθημερινά, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου στο γάλα “από πρώτο χέρι” είναι τόσο θερμή, όπου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχουν κατορθώσει να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Στο τέλος του μήνα το γάλα “από πρώτο χέρι” θα είναι σε θέση να προμηθεύει τους ενδιαφερόμενους με ειδικά φλασάκια, η χρήση των οποίων θα επιστρέφει στην καταναλωτή με τη μορφή έκπτωσης ή δωρεάν ποσοτήτων γάλακτος! Τα φλασάκια θα είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας για το κοινό, το επόμενο διάστημα.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως το γάλα “από πρώτο χέρι” έχει αναπτύξει ήδη συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, τις οποίες προμηθεύει ήδη με προϊόν , ενώ θα αναπτύξει συνεργασίες και με πανεπιστημιακούς φορείς και οργανισμούς για την ποιότητα του προϊόντος αλλά και προσδίδοντας στον εγχείρημα έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα!

Η ομάδα των έξι ντόπιων αγελαδοτρόφων είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο και νέων συνεργασιών με ντόπιους παραγωγούς, εφόσον τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ποιότητα και την υγιεινή.

Τα σχέδια της εταιρείας είναι φιλόδοξα και περιλαμβάνουν πολλές ακόμη εκπλήξεις στο μέλλον!

 

Β.Σ.

 

Κράτα το