ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Γ΄ ΗΛΙΚΙΑ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα βιωματική δράση, με στόχο να εντρυφήσει η τρίτη ηλικία στα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Γ΄ ΚΑΠΗ Κοζάνης. Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης  και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με τα τμήματα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας , του Δημόσιου ΙΕΚ Κοζάνης.

Οι εισηγήτριες , Δέσποινα Παπαγιάννη νοσηλεύτρια και Αναστασία Σιλιάφη διατροφολόγος, ενημέρωσαν τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ για τα οφέλη της καλής διατροφής, τι ενδείκνυται να καταναλώνουν στην ηλικία τους και ποιες τροφές είναι ιδανικές, δείχνοντάς τους μάλιστα πως τα παρασκευάζουν τα εν λόγω τρόφιμα!

Τα μέλη των ΚΑΠΗ φαίνεται πως υποδέχθηκαν με πολύ θετικό τρόπο τα όσα τους έδειξαν οι μάγειρες των ΙΕΚ Κοζάνης, ενώ δεν δίστασαν να δοκιμάσουν τις νόστιμες λιχουδιές που παρασκευάστηκαν! Στο επίκεντρο βρέθηκαν αρτοπαρασκευάσματα με μαύρο ψωμί, γιαούρτι, φρούτα, λαχανικά κ.α.!

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα βιολογικά προϊόντα Κασομούλη και Αμμούδας Κοζάνη, το αρτοποιείο Κατερίνα Κορκά , ο Λάτσκος , τα “Τυροκομικά Στημονιάρης” και το “Σ/Μ Σκλαβενίτης.

Β.Σ.