Ένα  μοναδικό, για τα Ελληνικά δεδομένα, έργο που κατασκευαζόταν στον Άργιλο  ολοκληρώθηκε και το μεσημέρι της Κυριακής εγκαινιάστηκε σε κλίμα συγκίνησης και μεγάλη χαράς για το αποτέλεσμα. Ο σύλλογος γονέων & ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης απέκτησε μετά από πολλών ετών προσπάθειες έναν χώρο προκειμένου να στηρίξει άτομα με νοητική στέρηση και αυτισμό. Επίσης θα λειτουργεί ως κέντρο ημερίδσιας φροντίδας και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.
Ο σύλλογος έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί 12 άτομα με αυτισμό και νοητική στέρηση.
Η σοβαρή αυτή κοινωνική υποδομή, είναι η πρώτη στο είδος της στην Ελλάδα και αποτελεί πρότυπο αλλά και παράδειγμα για άλλους Δήμους και Συλλόγους. Πρόκειται για μία σύγχρονη κατασκευή που προσφέρει όλες τις ανέσεις και πληρεί τις προϋποθέσεις ώστε να περνούν τα άτομα με αυτισμό δημιουργικά και άνετα τον χρόνο τους.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν φίλοι και μέλη του συλλόγου καθώς και πολιτικά πρόσωπα τα οποία όπως ανέφερε η κα Ελένη Παφύλη, πρόεδρος του συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Κοζάνης, συνέβαλλαν τα μέγιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
Ένα μικρό ιστορικό του έργου :
•    Η σκοπιμότητα του έργου χορηγήθηκε από το Υπουργείο Υγείας τον Δεκέμβριο του 2010.
•    Τον Απρίλιο του 2011 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του έργου.
•    Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου έγινε εφικτή με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ τον Αύγουστο του 2012.
•    Δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2012.
•    Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπογράφηκε τον Μάρτη του 2013.
Το κτιριακό έργο ολοκληρώθηκε το 2016 ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν και οι προμήθειες του εξοπλισμού.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο σύλλογος των Κασμιτζίδων, οι οποίοι κάθε χρόνο δίνουν ένα μέρος των εσόδων τους από το αποκριάτικο θέατρο στον σύλλογο, με τα εγκαίνια παρέδωσαν το κλειδί ενός μικρού λεωφορείου το οποίο θα μεταφέρει τα παιδιά.